Home » Cum să faci orice » Amenajarea holului. 6 idei prin care poți să îți transformi intrarea în locuință într-un loc spectaculos. FOTO

Amenajarea holului. 6 idei prin care poți să îți transformi intrarea în locuință într-un loc spectaculos. FOTO

Manolică Anca / 15.10.2021, 16:21
Amenajarea holului. 6 idei prin care poți să îți transformi intrarea în locuință într-un loc spectaculos. FOTO

Indiferent dacă este primul spațiu pe care îl vede orice oaspete când intră în casă sau o zonă de circulație între camere, toate intrările, holurile din casa noastră necesită o atenție serioasă la proiectare și amenajare. Și pentru că nu toți ne pricepem sau avem idei despre cum ar trebui să arate acest spațiu, noi venim cu câteva sfaturi care să te ajute la amenajarea holului.

Sfaturi interesante pentru amenajarea holului

Holul este, de regulă, prima încăpere în care pășești, atunci când intri într-o casă, fapt pentru care este important ca acesta să dea un sentiment plăcut, de căldură, să fie primitor. Așadar, holul ar trebui să fie luat în considerare întotdeauna atunci când amenajezi o casă. Combină o atmosferă primitoare cu idei funcționale de hol pentru a face primele impresii să conteze. Hai să vedem câteva idei interesante în amenajarea holului:

  • Creează un punct de focalizare

Un design remarcabil, atrăgător și o paletă de culori tari într-o intrare nu numai că ne spune o poveste, ci ne atrage rapid. Alege o pictură sau un portret, pune o măsuță mică sub ele și vei vedea că va fi de efect.

Amenajarea holului
Amenajarea holului
  • Amenajarea holului. Fă din mobilier punctul central

Holurile sunt de așa natură încât le putem adăuga o piesă de mobilier foarte grea, monolită, care va rămâne acolo pentru mult timp. Dacă nu dorești neapărat să ții masa de marmură foarte groasă în bucatarie sau sufragerie, deoarece nu o prea poți mișca, ea poate rămâne pe loc într-un loc.

O piesă de mobilier, obiectul central de pe hol
O piesă de mobilier, obiectul central de pe hol
  • Lasă spațiu suficient pentru a te putea mișca

Asigură-te că nu pui piese de mobilier care să blocheze fluxul spațiului. Sigur vrei să vezi unde duce holul de la intrare, așadar asigură-te că este posibil acest lucru. De asemenea, folosește idei corecte și inteligente de iluminat. Nu este doar o chestiune de funcție, ci și de estetică. Luminile de tavan pot fi obiecte de decor și alegerea corectă poate transforma cu totul spațiul.

Amenajarea holului
Amenajarea holului
  • Alege o mochetă sau un covor pentru holul tău

Principalul avantaj al covorului de hol este gama incredibilă de posibilități de decorare pe care le oferă, datorită varietății largi de culori și texturi, precum și senzației de căldură sub picioare. În plus, te va face să te simți confortabil încă de la intrarea în casă și va păstra coridoarele unei case izolate în timpul iernii.

Alege o mochetă sau un covor pentru holul tău
Alege o mochetă sau un covor pentru holul tău
  • Amenajarea holului. Spațiile de depozitare de la intrare

Atunci când cauți un spațiu suplimentar de depozitare pe hol, profită la maximum de înălțimea tavanului. Rafturile și dulapurile făcute până în tavan oferă un spațiu suplimentar pentru a adăuga obiecte folosite doar la ocazii speciale sau cărți citite rar.

Spațiile de depozitare de la intrare
Spațiile de depozitare de la intrare
  • Păstrează paleta de culori neutră

Este o problemă obișnuită de decorare, așadar caută un echilibru între ceea ce este frumos și ceea ce este funcțional, printr-o abordare „mai puțin este mai mult” atunci când vine vorba de proiectarea unui hol sau a unei scări. Nu trebuie aglomerată pentru că este prima cameră pe care vizitatorii tăi o vor vedea la intrare și nu le va da senzația de o casă primitoare, potrivit homesandgardens.com.

Amenajarea holului. Folosește culori neutre
Amenajarea holului. Folosește culori neutre