Home » Life & Style » De ce nu e bine să pui oglindă în dormitor. Efectele nebănuite pe care le poate avea în viața ta

De ce nu e bine să pui oglindă în dormitor. Efectele nebănuite pe care le poate avea în viața ta

Manolică Anca / 19.11.2020, 12:43
De ce nu e bine să pui oglindă în dormitor. Efectele nebănuite pe care le poate avea în viața ta

Pentru mulți dintre noi, oglinda nu este decât un instrument util în casă, precum dulapul sau televizorul. Obișnuim să ne privim în ea și ne ajută sa ne aranjăm ținuta. Conform principiilor feng-shui, fiecare obiect sau loc din casă au propria energie și contribuie la stările noastre. Iată de ce nu e bine să pui oglindă în dormitor.

De ce nu e bine să pui oglindă în dormitor

Oglinda este un obiect nelipsit din casă, însă puțini știu că există câteva reguli clare de feng-shui cu privire la pozițonarea acestora în locuință. Mulți aleg să amplaseze o oglindă în dormitor, eventual una cât mai mare, pe dulapului de haine sau a dressing-ului. Chiar dacă pare a fi la modă sau te încântă ideea de a avea o oglindă în dormitor, elefectele ei pot fi distrugătoare pe termen lung, din punct de vedere energetic. Aceasta nu ar trebui să fie orientată spre pat sau deasupra lui, niciodată.

Se spune că nu este deloc bine ca atunci când te trezești sau ajungi în dormitor să-ți vezi direct chipul, pentru că energia acumulată în oglindă se va întoarce asupra privitorului. Este important de știut că oglinda captează energii și vibrații, multe dintre acestea nefiind mereu pozitive.

Mai mult, se spune că o oglindă amplasată în dormitorul matrimonial ar putea dăuna relației de cuplu. Aceasta are efectul de a dubla numărul persoanelor din cameră, atrăgând persoane din exterior, care ar putea interveni în relație. Totuși, în cazul în care aceasta există în cameră, se recomandă sa se acopere, măcar pe timpul nopții. Din același motiv, nici televizorul nu ar trebui să existe în dormitor.

Amplasarea necorespunzătoare a oglinzilor poate avea efecte negative asupra stării de spirit
Amplasarea necorespunzătoare a oglinzilor poate avea efecte negative asupra stării de spirit

Unde este bine să punem oglindă

Se spune că dacă spargi o oglindă vei avea șapte ani de ghinion sau echivalentul numărului de cioburi în care ți se reflectă fața, iar la înmormântare toate oglinzile se acoperă, pentru ca nu cumva sufletul mortului să sălășluiască în ele, conform tradiției. Astfel, tragem concluzia că oglinzile pot avea un impact, mai mare decât credem, asupra noastră. Iată cum ar trebui să așezi oglinzile într-o casă.

Oglinda nu trebuie să reflecte ușa de la intrare, așa că, în cazul în care în fața ușii de la intrare nu există un hol pe lungime, ci un perete, nu este bine să se așeze o oglindă pe el. Aceasta va respinge energiile pozitive care intră în casă. Este recomandat ca oglinda să fie amplasată pe holul de la intrare, în spatele ușii, pentru că, astfel, va ține hoții de obiecte și energiile la depărtare.

Mai mult, oglinzile nu trebuie să reflecte nici ușa de la baie și nici pe cea de la bucătărie. Mai mult, nu este sub niciun fel recomandat să fie amplasată o oglindă în bucătărie. Totuși, o oglindă amplasată pe ușa de la baie poate avea o influență pozitivă. În multe apartamente, oglinda este așezată pe hol, exact în fața ușii de la bucătărie, pe care o reflectă, împreună cu o parte a acestei camere. Această așezare este total greșită și trebuie evitată.

Una din cele mai proaste poziționări posibile este o oglindă vis-a- vis de alta, mulțimea de reflexii dintre ele alungând liniștea, mai ales pe cea psihică. Oglinda nu trebuie să reflecte colțuri ale obiectelor de mobilier, coloane sau grinzi.