Home » Cum să faci orice » Ce este și cum se face salata Cobb. Aceasta este rețeta preferată a actrițelor din serialul Prietenii tăi

Ce este și cum se face salata Cobb. Aceasta este rețeta preferată a actrițelor din serialul Prietenii tăi

Alexandru Cazacu / 23.02.2022, 13:22
Ce este și cum se face salata Cobb. Aceasta este rețeta preferată a actrițelor din serialul Prietenii tăi

Cu siguranță, mulți dintre noi ne aducem aminte de faimosul serial american „Prietenii tăi”. Însă, nu mulți își amintesc că protagonistele serialului aveau o salată preferată pe care o serveau în fiecare zi? Mai exact, este vorba despre salata Cobb. Află în rândurile de mai jos ce este salata Cobb, cine a făcut pentru prima oară această salată și cum se prepară.

Salata Cobb, preferata actrițelor din serialul Prietenii tăi

În 2010, Courtney Cox, una dintre actrițele principale din celebrul serial „Prietenii tăi”, a dezvăluit pentru Los Angeles Times că „în fiecare zi, vreme de 10 ani, atât ea, cât și celelalte două protagoniste ale serialului, Jennifer Aniston și Lisa Kudrow, au consumat la prânz salată Cobb.

Faimoasa salată a fost creată de Bob Cobb, proprietarul unui restaurant din Los Angeles, în 1937. La bază, rețeta conține ouă fierte tari, pui, fasole, roșii, avocado și brânză. Așadar, noi vă vom prezenta astăzi o rețetă inedită de salată Cobb. Haideți să vedem cum se face această salată și care sunt ingredientele de care avem nevoie.

Cum se se face salata Cobb

Pentru a face cea mai bună salata trebuie să pregătim chiar noi dressingul, iar acesta este foarte ușor de făcut. În ceea ce privește salata Cobb, există o mulțime de rețete, însă pentru cea prezentată mai jos vom folosi bacon crocant, oua fierte tari, piept de pui si avocado. Puiul îl puteți coace sau găti într-o oală instant, însă poate fi înlocuit cu friptură la grătar sau creveți. Acestea fiind spuse, hai să vedem cum se prepară salata Cobb.

Ingrediente:

  • salată iceberg (poate fi și un mix de salate)
  • 1 – 2 roșii
  • 100 g bacon (fără grăsime)
  • 250 g piept de pui dezosat
  • 100 g brânză albastră (sfărâmată)
  • 2 ouă fierte tari
  • 1 avocado
  • 70 ml ulei de măsline
  • 30 ml oțet de vin roșu
  • 1 linguriță muștar
  • sare și piper după gust.
Cum se face salata Cobb
Cum se face celebra salată Cobb

Salată Cobb – Mod de preparare

Pentru început, într-o tigaie la foc mediu vom prăji pe ambele părți bucățile de bacon până devin crocante. Apoi le vom scoate pe prosoape de hârtie, pentru a elimina excesul de grăsime. Lăsăm baconul să se răcească, după care îl sfărâmăm și îl dăm deoparte. Între timp vom pune ouăle la fiert.

Acum, tăiem pieptul de pui felii, îl condimentăm și îl punem pe grătarul încins. Lăsăm să se coacă aproximativ 2-3 min pe fiecare parte, după care îl lăsăm să se răcească puțin. Când s-a răcit, îl vom tăia în cubulețe potrivite. Curățăm ouăle de coajă și le tăiem în sferturi sau după cum vrem să le găsim în salată.

Tăiem cuburi roșiile și avocado. Într-un bol încăpător vom pune salata tăiată fâșii, roșiile, avocado, brânza sfărâmată, ouăle, pieptul de pui și baconul, asezonăm cu sare și piper și mestecăm ușor toate ingredientele.

Dressingul pentru salată

Într-un bol mai mic, vom amesteca oțetul, muștarul, un praf de sare și piper. Apoi, turnăm uleiul de măsline în fir subțire și amestecând cu ajutorul unui mixer, până dressingul capătă consistența dorită.

Acum nu ne mai rămâne nimic de făcut decât să turnăm dressingul în castronul cu salată și să amestecăm ușor ingredientele.