Home » Cum să faci orice » Ce poți face cu cojile de pepene. 5 utilizări nebănuite

Ce poți face cu cojile de pepene. 5 utilizări nebănuite

Alexandru Cazacu / 07.05.2022, 17:10
Ce poți face cu cojile de pepene. 5 utilizări nebănuite

Atunci când vine vorba de vară și fructele specifice acestui sezon, nu putem să nu ne gândim la o felie dulce, răcoritoare și sănătoasă de pepene. Cu toate acestea, nu doar miezul dulce al acestuia este important, chiar și cojile de pepene pot fi folosite. Deși mulți dintre noi obișnuim să le aruncăm, cojile sunt mai mult decât un resturi și pot avea întrebuințări nebănuite. Află în continuare ce poți face cu cojile de pepene. Cu siguranță nu le vei mai arunca de acum.

Ce poți face cu cojile de pepene

Cel mai probabil, nimeni nu ar refuza o felie de pepene, mai ales în zilele călduroase de vară. De obicei, avem tendința de a arunca coaja, însă aceasta poate fi utilizată în nenumărate moduri. În acest context, noi îți vom spune ce poți să faci cu cojile de pepene. Iată câteva dintre cele mai nebănuite utilizări.

Dulceață

Pregătirea dulcețurilor poate părea complicată, însă realitatea este cu totul și cu totul alta. Pentru a face gem de coajă de pepene verde, veți avea nevoie:

  • 1 kg coajă de pepene (tăiată în bucăți mici)
  • 500 g mere (tăiate cuburi)
  • 1 kg zahăr după gust
  • zeama de la o lămâie
  • 1 linguriță de extract de vanilie
  • 500 ml apă.

Mai întâi curățăm coaja verde de la exterior, până ajungem la partea albă. Tăiem apoi fructele în cuburi potrivite și le adăugăm într-o cratiță, alături de celelalte ingrediente. Când ajunge la punctul de fierbere, începem să amestecăm și continuăm fierberea până când coaja de pepene devine moale și moale, iar lichidul scade. Luăm apoi oala de pe foc, lăsăm să se răcească puțin și apoi punem dulceața în borcane sterilizate.

Ce poți face cu cojile de pepene. 5 utilizări nebănuite
Ce poți face cu cojile de pepene. Utilizări nebănuite

Coajă de pepene murată

Începe să strângi cojile de pepene cu câteva zile înainte de a te apuca de treabă, astfel încât acestea să aibă suficient timp pentru a dezvolta acidulat de murat. Murată, coaja de pepene poate fi consumată alături de fripturi sau poate fi adăugată în diferite tipuri salata.

Fă un suc răcoritor

Cel mai probabil, mulți dintre voi ați băut măcar o dată suc din pulpă de pepene. În caz că nu știați, sucul poate fi stors și din coaja pepenelui, aceasta fiind plină de lichid și substanțe nutritive.

Un sote de legume delicios

De asemenea, putem folosi coaja de pepene verde într-un delicios sote de legume. După ce o tăiem cubulețe, o aruncăm într-o tigaie cu puțin ulei de măsline alături de broccoli, morcovi și alte legume preferate. Călim apoi legumele până când se înmoaie, presărăm deasupra puțină sare și piper, ir astfel am obținut un sote de legume delicios.

Coajă de pepene cu curry

Mai întâi, curăță coaja de stratul verde din exterior și folosește bucăți din partea albă de coajă în loc de legume, pentru a prepara un curry gustos. De fapt, acesta este un fel de mâncare specific anumitor locuri din India. Împreună cu ardei iute și condimente indiene, coaja de pepene verde va avea un gust incredibil. Timpul de gătire este rapid, iar coaja de pepene va deveni moale și plină de arome.