Home » Cum să faci orice » Ce să faci cu carnea rămasă de la grătar. 6 idei și recomandări în care poți reinventa mâncarea

Ce să faci cu carnea rămasă de la grătar. 6 idei și recomandări în care poți reinventa mâncarea

Alexandru Cazacu / 25.04.2022, 11:20
Ce să faci cu carnea rămasă de la grătar. 6 idei și recomandări în care poți reinventa mâncarea

Primăvara este în plină desfășurare, iar în zilele libere mulți dintre români aleg să se bucure de un grătar delicios în aer liber. Ei bine, după ce am petrecut un weekend la grătar, sunt șanse mari să ne rămână multă carne gătită. În loc să aruncăm la gunoi toate acele alimente, poți să încerci una dintre rețetele de mai jos. Iată ce poți face cu carnea rămasă de la grătar.

Ce poți să faci cu carnea rămasă de la grătar

De multe ori se întâmplă să cumpărăm mai multă carne decât este nevoie pentru grătar. Așadar, ne întoarcem adesea cu ea acasă. Cu siguranță, nimeni nu vrea să arunce carnea, așa că ne întrebăm ce putem face cu carnea rămasă de la grătar. Din fericire, există mai multe soluții delicioase pentru resturile de mâncare rămase, iar noi vă vom spune care sunt câteva dintre ele.

Tochitură

Fără îndoială, tochitura se numără printre preparatele preferate ale amatorilor de carne. Astfel, preparând o tochitură delicioasă putem salva aproape toate resturile de la grătar, chiar și micii. În caz că pe grătar am pus carne de pui, un ostropel ar fi varianta perfectă, mai ales că putem folosi și mujdeiul rămas.

Ce poți să faci cu carnea de pui rămas

Aroma de fum de la grătar este un plus atunci când vine vorba de mâncăruri mexicane, precum fajitas, tacos, quesadilla sau tortilla de pui. Pentru o masă rapidă, cu efort redus, poți face un mic dejun absolut delicios cu carnea de pui rămasă de la grătar.

Omletă

Omleta se numără printre preparatele preferate ale multora dintre noi, mai ales la micul dejun. Așa că, poți pregăti o omletă extrem de delicioasă, în care să adaugi bucăți tăiate din carnea rămasă de la grătar.

Ce să faci cu carnea rămasă de la grătar
Ce să faci cu carnea care a rămas de la grătar

Un sandviș rapid

Atunci când ne e foame și suntem în criză de timp, un sandviș este alegerea perfectă. Carnea afumată de la grătar își va lăsa aroma și pe celelalte ingrediente, iar astfel vom obține un sandviș savuros. Pe lângă carne, poți adăuga salată verde, felii de roșie, cașcaval și puțin unt.

Paste cu carne rămasă de la grătar

De asemenea, poți pregăti un sos cu carne rămasă de la grătar, pe care să-l adaugi în spaghete (sau alte tipuri de paste). Tot ce trebuie să faci este să toci mărunt cotletul de la grătar și să îl adaugi într-un sos de roșii pasate. Presară deasupra și puțin busuioc proaspăt tocat, toarnă sosul peste paste și bucură-te de gustul desăvârșit ala acestora.

Ce poți să mai faci cu carnea rămasă de la grătar

A doua zi după un grătar, combină carnea cu verdeață și fă o salată excepțională. De asemenea, poți să adaugi carnea într-un bol de orez cu conopidă și să obții un prânz minunat. Dacă la grătar ai avut cârnați, fă rapid un aluat de pizza, întinde-l pe masa de lucru, unge-l cu puțin suc de roșii și așază deasupra câteva feliuțe de cârnați. Presară apoi puțin cașcaval ras sau mozarrella și coace pizza la cuptor.