Home » Cum să faci orice » Ce se întâmplă dacă pui bijuteriile înnegrite într-un pahar de bere. Trucul bizar, efecte uimitoare

Ce se întâmplă dacă pui bijuteriile înnegrite într-un pahar de bere. Trucul bizar, efecte uimitoare

Alexandru Cazacu / 02.06.2022, 08:38
Ce se întâmplă dacă pui bijuteriile înnegrite într-un pahar de bere. Trucul bizar, efecte uimitoare

Bijuteriile ar trebui să strălucească, însă expunerea lor la praf murdărie și umezeală le poate răpi frumusețea și strălucirea. Din fericire, există mai multe modalități de a curăța obiectele din cutia de bijuterii fără a merge la un specialist. Află în continuare cum se curăță eficient bijuteriile înnegrite și ce se întâmplă dacă le pui într-un pahar cu bere.

Ce se întâmplă dacă pui bijuteriile înnegrite într-un pahar cu bere

Cu siguranță, mulți dintre noi avem bijuterii pe care nu le mai purtăm deoarece, în timp, ele și-au pierdut strălucirea și s-au înnegrit. Ei bine, trebuie să știi că există un truc prin care le poți reda strălucirea de odinioară, iar pentru acesta vei avea nevoie doar de un pahar cu bere și o cârpă curată și moale.

Mai exact, tot ceea ce trebuie să faci este să pui bijuteria înnegrită într-un pahar cu bere și să o lași scufundată vreme de aproximativ 20 de minute. Apoi, scoate-o din bere și șterge-o cu un prosop moale, curat și uscat. Vei rămâne uimit de rezultat.

După cum am menționat și în rândurile anterioare, există mai multe moduri de curățare a bijuteriilor. Așa că, noi îți vom mai prezenta câteva dintre acestea. Iată cum poți reda strălucirea de altădată a bijuteriilor tale.

Cum cureți bijuteriile de argint cu pastă de dinți

Abrazivele ușoare din pasta de dinți îndepărtează petele de pe dinți, însă pot, de asemenea, să îndepărteze și petele de pe bijuteriile de argint. Aplică puțină pastă de dinți pe deget sau pe o cârpă moale și freacă apoi ușor argintul pătat. Clătește bine cu apă caldă și usucă cu o cârpă moale și uscată.

Ce se întâmplă dacă pui bijuteriile înnegrite într-un pahar cu bere
Ce se întâmplă dacă pui bijuteriile înnegrite într-un pahar cu bere

Curăță bijuteriile de aur cu detergent lichid

Bijuteriile din aur își pot pierde strălucirea la contactul cu uleiurile de corp, loțiunile și machiajul, chiar dacă acestea nu se pătează la fel de ușor ca argintul. Pentru a le curăța eficient te poți folosi de detergentul lichid de vase.

Vei avea nevoie de o cârpă moale de de bumbac, un bol, o periuță de dinți cu peri moi și detergent de vase. După ce ai pregătit toate acestea, umple bolul cu suficientă apă caldă pentru a acoperi complet bijuteriile. Adăugă apoi câteva picături de detergent lichid de spălat vase.

Amestecă bine apa și săpunul și scufundă bijuteriile în soluție. Lasă-le apoi la înmuiat vreme de aproximativ 30 de minute. Scoate bijuteriile din soluție, clătește-le cu apă și usucă-le cu cârpa moale de bumbac.

Bicarbonatul poate face minuni pentru bijuteriile tale

Este cunoscut faptul că bicarbonatul de sodiu are foarte multe întrebuințări. Ei bine, acest praf „magic” ne vine în ajutor și atunci când vrem să redăm strălucirea bijuteriilor noastre. Cum trebuie să procedăm?

Este foarte simplu, deoarece putem curăța bijuteriile cu ajutorul unei soluții din apă caldă, bicarbonat de sodiu și puțină sare. Este important să menționăm faptul că, bicarbonatul dizolvat în apă caldă nu deteriorează bijuteriile din aur și nici nu le zgârie, însă este bine să folosim această soluție doar pentru a reda strălucirea acestora.