Home » Cum să faci orice » Ce se întâmplă de fapt dacă ții o ceapă în baie. Trucuri care par bizare, dar au efecte uimitoare

Ce se întâmplă de fapt dacă ții o ceapă în baie. Trucuri care par bizare, dar au efecte uimitoare

Manolică Anca / 28.04.2022, 16:12
Ce se întâmplă de fapt dacă ții o ceapă în baie. Trucuri care par bizare, dar au efecte uimitoare

Păstrarea locuinței impecabile este o sarcină extrem de importantă, dar uneori dificilă. Necesită un efort constant și, exact când crezi că ai terminat în sfârșit, apare o pată sau un miros ciudat. Iar baia este, de obicei, un loc spre care trebuie să ne îndreptăm atenția ceva mai mult. Iată de ce ar trebui să ții o ceapă în baie. Sigur vei apela și tu de acum înainte la acest truc.

Ce se întâmplă dacă ții o ceapă în baie

Mirosurile neplăcute provin adesea din interiorul încăperilor închise, mai ales dacă acestea sunt murdare. Baia este și ea o încăpere care poate mirosi adesea urât. Chiar dacă a fost curățată în mod regulat, ocazional mai apare câte un miros neplăcut.

Soluția, putem folosi odorizante de baie care pot fi plasate în anumite colțuri. Cu toate acestea, nu tuturor le plac parfumurile chimice din diverse motive. Mai mult, unele odorizante nu reușesc să mascheze mirosul neplăcut decât pentru câteva minute, iar problema poate reveni.

Ei bine, unele gospodine apelează la ceapă pentru a elimina mirosurile neplăcute din casă. Fiind o legumă ce are rolul tocmai de a neutraliza mirosul, ceapa vine în ajutorul gospodinelor. Aceasta dezinfectează aerul, absoarbe mirosurile neplăcute și poate chiar distruge bacteriile care se formează în baie din cauza umezelii.

Tot ce trebuie să faci este să pui o farfurie cu ceapă pe jos sau pe rezervorul toatelei. Aceasta trebuie curățată de coajă și tăiată în două sau feliuțe. Nu îți face griji. Mirosul de ceapă nu durează la nesfârșit. Lasă bulbul comestibil să își facă treaba. Până dimineața, baia ta va fi lipsită de miros. Această opțiune este eficientă mai ales pentru băile de la subsol care au o circulație naturală a aerului.

Ce se întâmplă dacă ții o ceapă în baie
Ce se întâmplă dacă ții o ceapă în baie

Alte soluții care îți vor face viața mai bună

Bicarbonatul de sodiu

Este extrem de folosit atunci când vine vorba de eliminarea mirosurilor neplăcute. Tot ce trebuie să faci este să deschizi o cutie și să o așezi în spatele vasului de toaletă. Este o soluție simplă pentru mirosurile neplăcute din baia ta.

Oțetul de cidru de mere

Ai un anumit loc în baie cu un miros neplăcut? Încearcă să pulverizezi cidru de mere simplu, nediluat, pe locul cu pricina. Lasă-l să acționeze timp de 3-5 minute, apoi șterge-l cu prosoape de hârtie.

Suc de lămâie

Această opțiune cu citrice miroase foarte bine și dă un aer proaspăt, curat. Iată două dintre modalitățile prin care poți face ca sucul de lămâie să fie un ajutor de nădejde:

  • La fel ca și în cazul oțetului de cidru de mere – pulverizează suc de lămâie direct pe zonele urât mirositoare din baie. Lăsă sucul de lămâie să stea timp de 3-5 minute, apoi șterge cu prosoape de hârtie.
  • Tăie o lămâie în două și freacă vasul de toaletă și cada de baie cu aceasta. Vei descompune orice murdărie acumulată pe instalațiile sanitare și îi vei da băii tale un miros proaspăt de lămâie.