Home » Cum să faci orice » Ceas de lux original vs fake. Cum recunoști unul contrafăcut. Cel puțin 11 detalii care fac diferența

Ceas de lux original vs fake. Cum recunoști unul contrafăcut. Cel puțin 11 detalii care fac diferența

Manolică Anca / 23.02.2022, 17:37
Ceas de lux original vs fake. Cum recunoști unul contrafăcut. Cel puțin 11 detalii care fac diferența

Mulți vânzători de ceasuri contrafăcute încearcă să facă replici ale unor mărci de renume în speranța de a face mulți bani rapid. Din fericire, companiile de lux cu prestigiu își iau multe măsuri de precauție în timpul fabricării ceasurilor lor. Cu o analiză și o cercetare atentă, poți achiziționa cu încredere un ceas original fără teama de a fi înșelat. Iată câteva detalii care te ajută să recunoști un ceas de lux original vs unul fake.

Cum identifici dacă un ceas de lux este original sau fake

Ceasurile autentice sunt bine realizate și atent proiectate. Designerul dorește ca fiecare piesă din alcătuire să funcționeze perfect, lucru care nu se întâmplă mereu și cu cele reproduse. Hai să aprofundăm mai în detaliu modul în care este posibil să depistezi un ceas original. Câteva aspecte care fac diferența.

1. Ticăitul

Un ceas original nu va crea niciun zgomot sau ticăit. Acest lucru se datorează faptului că este format din piese minuscule care au fost asamblate cu grijă pentru a crea mecanismul perfect al ceasului. Cu toate acestea, replicile nu au această calitate și vor crea sunete de tic-tac care pot fi identificate cu ușurință prin plasarea ceasului aproape de ureche.

2. Calitatea ceasurilor originale

Calitatea unui ceas este primul lucru care va fi vizibil diferit. O replică nu poate egala niciodată calitatea unei piese autentice. Pentru a identifica un fals, caută marginile nefinisate, lustruirea necorespunzătoare, zgârieturile și chiar marcajele/gravurile greșite. De asemenea, ai grijă să verifici dacă încuietoarea/ catarama ceasului funcționează bine, dacă funcționează coroana înșurubată și dacă acele ceasului pot fi ghidate de șurubul care reglează ora. Caută orice alte erori, cum ar fi cuvinte scrise greșit și chiar ștampile greșite.

Totodată, ar trebuie să verifici dacă marcajele sunt clare, gravate corespunzător și nu se estompează, ceea ce se va întâmpla doar dacă este un ceas fals. Și culoarea ceasului fals poate fi vizibil diferită din cauza utilizării unui material de calitate inferioară, așa că ia și acest aspect în considerare, înainte de a face o achiziție.

3. Ceas de lux original vs fake. Greutatea

Un ceas de marcă este realizat cu pietre prețioase, cristal, aur, argint, metale grele și aliaje metalice. Mai mult, ele sunt alcătuite dintr-o mulțime de piese mici mobile care fac ca un ceas de marcă să fie mai greu și mai robust. Un ceas obișnuit nu are aceste caracteristici și nu este nici pe departe la fel de greu, robust, rezistent sau durabil.

Întotdeauna va exista o diferență vizibilă de greutate între un ceas adevărat și unul fals, deoarece un ceas adevărat este întotdeauna mai greu.

Ceas de lux original vs fake
Ceas de lux original vs fake

4. Specificațiile produsului

Întotdeauna este foarte bine să te documentezi cu privire la ceasul pe care vrei să îl achiziționezi. Astfel, vei cunoaște în detaliu specificațiile de produs ale ceasului dorit, iar în momentul achiziției îți va fi ușor să compari specificațiile pentru a face diferența între un ceas de designer și o replică. De asemenea, este o idee bună să te familiarizezi de dinainte cu logo-urile, ștampilele și modelele mărcii de la care cumperi, deoarece acestea te ajută foarte mult să faci alegerea corectă.

5. Partea superioară cu cristal de safir

Pe cadranul fiecărui ceas de firmă este plasat un top din cristal de safir. Ceasurile obișnuite au fie un top din cristal mineral, fie un top din sticlă. Vârful de safir dă o nuanță violetă la un anumit unghi, care poate fi folosită pentru a fi siguri de faptul că un anumit ceas este original.

Pentru a dovedi acest lucru, înclină ceasul în diferite unghiuri sub o lumină pentru a vedea dacă acesta emite o nuanță violetă. În plus, partea superioară din cristal de safir are, de asemenea, un luciu și o strălucire, care sunt evidente chiar și de la câțiva pași distanță.

6. Ceas de lux original vs fake. Brățara

Brățările ceasurilor de designer sunt special concepute pentru a asigura flexibilitate și durabilitate. Uită-te cu atenție la brățara de ceas înainte de a o cumpăra, asigurându-te că este perfect flexibilă și că alunecă pe încheietura mâinii fără probleme.

7. Numărul modelului

Nu numai că puteți identifica un fals prin compararea numerelor de serie, dar puteți verifica și numărul modelului. Faceți cercetări online pentru a afla exact care ar trebui să fie numărul de model al ceasului autentic.

8. Numărul de serie

Dacă ceasul este original, numărul de serie de pe carcasă și de pe brățară ar trebui să corespundă cu exactitate. Uneori, numărul de serie este, de asemenea, plasat pe un autocolant în spatele cadranului ceasului, așa că poți verifica și acolo.

9. Ceas de lux original vs fake. Acele

Verifică dacă acele ceasului sunt din materialul corect, dacă au forma și dimensiunea corectă și dacă se mișcă corect. Un ceas fals poate avea o eroare în acest mecanism, ceea ce poate face ca mișcarea acelor să fie tremurătoare și instabilă.

10. Ambalarea

Unul dintre primele lucruri pe care le vei observa atunci când despachetezi un ceas și, de asemenea, unul dintre cele mai importante lucruri pentru a face diferența între un ceas original și unul fake este ambalajul. Cutia trebuie să fie de bună calitate și să fie exact ca în imaginile de pe internet.

11. Ceas de lux original vs fake. Prețul

Ultimul, dar cu siguranță nu cel din urmă pas, este să verifici prețul. Un ceas care este prea ieftin pentru a fi adevărat, este foarte probabil să fie un ceas fals sau la mâna a doua, potrivit whatchshopping.com.