Home » Life & Style » Superstiții nebănuite despre ceasuri. De ce nu e bine să vinzi niciodată un ceas moștenire de familie

Superstiții nebănuite despre ceasuri. De ce nu e bine să vinzi niciodată un ceas moștenire de familie

Cojocaru Cristian / 16.11.2021, 16:57
Superstiții nebănuite despre ceasuri. De ce nu e bine să vinzi niciodată un ceas moștenire de familie

Unii oameni aleg să creadă în diferite superstiții, astfel că viața lor este condusă de astfel de lucruri. Află care sunt cele mai nebănuite superstiții despre ceasuri și ce nu e bine să faci atunci când moștenești unul.

Care sunt cele mai misterioase superstiții despre ceasuri

De cele mai multe ori, superstițiile despre ceasuri ne trimit cu gândul către lucruri misterioase, uneori de-a dreptul înfricoșătoare. Timpul este un lucru care de foarte multe ori, de-a lungul tuturor civilizațiilor a trezit curiozitatea oamenilor, făcându-le imaginația să ajungă prin cele mai nebănuite colțuri.

Foarte multe dintre superstițiile legate de timp și de ceasuri, implică moartea cuiva, accidente dar și situații primejdioase. Vechile credințe dar și obiceiurile au transmis de-a lungul timpului că timpul pare să dețină puterni malefice doar pentru faptul că nu poate fi nici controlat, nici supus.

Totodată, în aceleași superstiții se transmite faptul că ticăitul ceasurilor din trecut era similar cu bătăile inimii. Astfel, dacă ceasurile se defectau și se opreau, oamenilor le era teamă că inima lor la rândul ei se va opri și ei înșiși sau cineva drag, va muri. Se pare că ceasurile au fost de foarte multe ori asociate cu ghinionul.

Astfel, dacă un ceas vechi care a încetat să mai funcționeze de ceva vreme, va începe din nou să funcționeze, acest lucru ar prevesti întâmplarea unei nenorociri în casa respectivă. Ba mai mult, dacă acesta ar bate de 13 ori, atunic cineva din casă urmează să își găsească sfârșitul.

superstiții ceasuri
De ce nu este bine sa oferi un ceas cadou

Cum îți poate aduce ceasul noroc

Atunci când ceasul care se află în camera unui bolnav se oprește, cele mai multe persoane consideră că și inima pacientului se va opri la rândul ei. În vremurile nu demult apuse, atunci când majoritatea locuințelor aveau un ceas agățat de perete, se considera că dacă acesta cădea de pe perete, atunci moartea era aproape. Astfel, dacă ești superstițios și deții și un ceas pe unul dintre pereții casei, ai grijă să îl fixezi bine acolo.

Cu precădere în România este întâlnită superstiția potrivit căreia, ceasul unei persoane care a murit trebuie oprit și pus la păstrare. Astfel, dacă în timpul vieții ceasul a numărat zilele acestuia, după moarte și ceasul trebuie să tacă. Tot din categoria superstițiilor legate de ceasuri face parte și dăruirea unui astfel de obiect.

Așadar, se consideră că nu este niciodată de bun augur să dăruiești un ceas partenerului sau celui mai bun prieten. La un moment dat, ceasul se va opri, iar dacă acest lucru se întâmplă, relația de prietenie sau de iubire se va termina. Totuși, dacă nu poți rezista să nu faci un asemenea cadou persoanei dragi, atunci acea persoană ar trebui să îți înmâneze simbolic un bănuț în schimbul lui, în acest fel fiind alungat ghinionul.

Cu toate acestea, ceasul poate fi cadoul potrivit atunci când vine vorba despre partenerii în afaceri sau dacă este dăruit de către un tată fiului său pentru că acesta reprezintă respect și considerație. O altă superstiție ne arată că nimeni nu ar trebui să vândă un ceas moștenit de la familie pentru că acesta va veni la pachet cu ghinion.

Tot de ghinion va avea parte și cel care va încerca să păcălească timpul, dând limbile ceasului înapoi. Astfel, în ziua respectivă se anunță numai eșecuri și situații neprevăzute în calea sa. Pentru că în rău există și puțin bine, află că pentru a avea noroc și pentru a ți se îndeplini anumite dorințe, va trebui să te uiți la ceas atunci când ora și minutele arată aceleași cifre cum ar fi 10:10.