Chifteluțele mexicane sunt ideale pentru perioada verii, deoarece conțin foarte multe legume, sunt ușor de digerat și au foarte puține calorii. De asemenea, această rețetă se prepartă extrem de simplu, este ieftină și aveți posibilitatea de combina compoziția în funcție de preferințe. Iată care sunt pașii pentru un preparat ideal de vară.
Rețeta de chifteluțe mexicane cu legume te duce cu gândul la o vacanță exotică, deoarece are o aromă deosebită și sunt ușor picante. Acest preparate sunt extrem de savuroase. În plus, cei care sunt la dietă le pot încerca cu încredere, deoarece nu conțin carne deloc și sunt foarte sănătoase datorită numeroaselor legume pe care le folosim pentru compoziție.
Pentru a ieși cât mai gustoase este recomandat să folosiți toate ingredientele, deoarece împreună dau o aromă senzațională. Specialiștii spun că aveți posibilitatea de a înlocui parmezanul cu brânză telemea sau cu cașcaval. De asemenea, aceștia recomandă să folosiți ardei copt, ciuperci sau orice legume vă sunt pe plac.
Chifteluțele mexicane cu legume sunt ideale pentru a vă răsfăța musafirii sau membrii familie. Toți vor fi foarte încântați de gustul lor minunat și vă vor lăuda talentele pe care le aveți în arta gătitului. Iată care sunt ingredientele de care aveți nevoie și care sunt pașii pentru a pregăti acest preparat ideal de vară. În plus, vă recomandăm și o rețetă de legume mexicane sote.
Într-un bol mai mare se adaugă laptele, cele două ouă, uleiul de măsline și se amestecă foarte bine totul cu ajutorul unui tel. Ulterior, se adaugă făina și se amestecă încontinuu. După ce s-au omogenizat toate ingredientele, se adaugă dovlecelul, ceapa, ardeiul iute, cutia de legume mexicane, parmezanul, praful de copt, puțină sare, puțin piper și se amestecă totul foarte bine.
Aceasta este compoziția pentru chifteluțe. Cu ajutorul mâinilor, formăm chiftele și le prăjim într-o tigaie cu ulei încins. Acestea se țin pe foc timp de patru sau cinci minute, pe ambele părți. După ce s-au rumenit bine, se scot și se așează pe prosoape de bucătărie pentru a fi absorbit tot surplusul de ulei. Chifteluțele cu legume mexicane arată foarte bine și au foarte multe legume în compoziție! Acestea se pot servi alături de o porție de orez sau de o porție de fasole roșie. Spor la treabă și poftă bună!
Ingrediente:
Mod de preparare:
Această rețetă este simplu de făcut. Pentru început se călesc puțin legumele în uleiul de măsline, aproximativ 2 sau 3 minute, apoi se toarnă vinul și puțina apă. Se condimentează cu sare și piper și se lasă până scade vinul. Legumele mexicane sote se servesc ca garnitură lângă o friptură. Spor la treabă și poftă bună!