Home » Cum să faci orice » Cum faci aripioare picante și crocante ca la KFC. Rețeta simplă, explicată pas cu pas

Cum faci aripioare picante și crocante ca la KFC. Rețeta simplă, explicată pas cu pas

Violeta Badea / 01.06.2021, 17:52
Cum faci aripioare picante și crocante ca la KFC. Rețeta simplă, explicată pas cu pas

Cum faci aripioare picante și crocante ca la KFC. Dacă iubești aripioarele picante de la KFC, atunci sigur o să vrei să încerci această rețetă extraordinară cu care vei obține exact același produs. Singura diferență este că preparatul pe care-l faci acasă este mult mai sănătos decât ceea ce cumperi din comerț. În acest material îți vom explica, pas cu pas, rețeta simplă și delicioasă.

Cum faci aripioare picante și crocante ca la KFC

Cu toții iubim celebrele aripioare picante și crocante de la KFC, deși știm că nu sunt sănătoase și ne îngrașă. Tocmai din acest motiv, ne-am gândit să-ți sărim în ajutor și să-ți propunem același tip de preparat, dar mai sănătos decât cel de la fast food. Ca sa obținem un produs de cea mai bună calitate este important ca aripioarele de pui să fie cumpărate dintr-o sursă sigură, să fie proaspete.

De asemenea, acestea nu trebuie să fie foarte mari, deoarece există riscul să nu fie bine pătrunse la mijloc și să rămână crude. Un alt truc este acela de a încinge uleiul destul de bine, dar nu atât de tare încât să se ardă carnea. Iată care sunt ingredientele de care aveți nevoie pentru a pregăti acest preparat și care este modul de preparare.

Aripioare picante de pui ca la KFC
Aripioare picante de pui ca la KFC

Ingrediente

  • un kg de aripioare de pui
  • 400 de grame de făină
  • două linguri de boia iute
  • o lingură de pudră de ghimbir
  • o lingură de pudră de usturoi
  • o lingură de cimbru uscat
  • o lingurită de piper
  • două lingurițe de sare
  • o linguriță de rozmarin
  • patru ouă
  • 100 de ml de lapte

Mod de preparare

Pentru început se pregătesc aripioarele de pui. Acestea se secționează, se îndepărtează vârfurile, păstrându-se doar partea cea mare și cea intermediară. Într-un bol se amestecă făina, boiaua iute, pudra de usturoi, cimbrul uscat, pudra de ghimbir, piperul, sarea și rozmarinul. Dacă doriți ca aripioarele să iasă mai picante puteți adăuga mai mult chilli. De asemenea, puteți jongla cu ingredientele în funcție de gustul vostru.

Într-un vas se adaugă ouăle, iar deasupra se toarnă laptele și se bat ușor cu ajutorul unei furculițe. Atenție! Oul trebuie să se încorporeze foarte bine în lapte. Aripioarele se trec prin amestecul de ou și lapte, apoi se tăvălesc prin conținutul de făină. Repetăm încă o dată această procedură pentru a obține o crustă crocantă a aripioarelor. Trebuie să avem grijă ca puiul să fie foarte bine acoperit de făina condimentată.

După ce ne-am asigurat de acest lucru, urmează să ne ocupăm de prăjirea aripioarelor. Într-o oală se adaugă ulei, iar acesta se încinge bine la un foc moderat. Aripioarele de pui se pun în uleiul încins și se lasă pentru o perioadă de aproximativ trei minute. Acestea trebuie să capete o nuanță de auriu spre auriu închis. De asemenea, daca aveți o fripteoză acasă este recomandat să o folosiți, dacă nu le puteți prăji fără nicio problemă și în baie de ulei.

Le lăsăm să se rumenească frumos pe toate părțile apoi le scoatem și le așezăm pe o farfurie acoperită cu hârtie. Sunt foarte crocante, foarte gustoase și au o crustă delicioasă. Aripioarele de pui se pot servi alături de un sos picant și de niște cartofi prăjiți. Spor la treabă și poftă bună!