Home » Cum să faci orice » Coaste de miel la cuptor. O super rețetă pentru masa de Paște

Coaste de miel la cuptor. O super rețetă pentru masa de Paște

Violeta Badea / 27.04.2021, 13:03
Coaste de miel la cuptor. O super rețetă pentru masa de Paște

Coaste de miel la cuptor. O super rețetă pentru masa de Paște. Se apropie sărbătorile pascale, iar pentru mulți e o ocazie specială de a lua masa cu familia sau cu prietenii apropiați. Tradiția spune că de pe masa de Paște nu are voie să lipsească carnea de miel, de aceea ne-am gândit să-ți recomandăm o rețetă delicioasă de coaste de miel. 

Coaste de miel la cuptor

Orice gospodină pregătește pentru masa de Paște carne de miel. Acesta este un obicei pe care creștinii îl respectă în fiecare an de sărbătoarea Învierii Domnului. Sacrificarea mielului apare în Vechiul Testament, mai exact în ziua de 14 Nisan, atunci avea loc o mare sărbătoare iudaică.

„În ziua a zecea a lunii acesteia să-şi ia fiecare din capii de familie un miel; câte un miel de familie să luaţi fiecare. Iar dacă vor fi puţini în familie, încât să nu fie de ajuns ca să poată mânca mielul, să ia cu sine de la vecinul cel mai aproape de dânsul un număr de suflete: număraţi-vă la un miel atâţia cât pot să-l mănânce. Mielul să vă fie de un an, parte bărbătească şi fără meteahnă, şi să luaţi sau un miel, sau un ied, să-l ţineţi până în ziua a paisprezecea a lunii acesteia şi atunci toată adunarea obştii fiilor lui Israel să-l junghie către seară. Să ia din sângele lui şi să ungă amândoi uşorii şi pragul cel de sus al uşii casei unde au să-l mănânce …”

Așadar, fiind vorba de cea mai mare sărbătoare pentru creștini, această tradiție nu are cum să nu fie respectată. În plus, carnea de miel este extrem de gustoasă și de sănătoasă. Aceasta este o sursă importantă de fier și potasiu, astfel contribuie la o mai bună masă musculară. În continuare că prezentăm o rețetă gustoasă de coaste de miel la cuptor. Iată care sunt ingredientele de care aveți nevoie și cum se prepară.

Coasta de miel la cuptor
Coasta de miel la cuptor

Ingrediente

  • patru sau cinci cartofi
  • 800 de g de coaste de miel
  • rozmarin
  • ulei de măsline extravirgin
  • sare
  • piper
  • doi sau trei căței de usturoi
  • coriandru proaspăt
  • o ceapă roșie
  • roșii uscate la soare ținute în ulei de măsline
  • două bucăți de lime

Mod de preparare

Cartofii se taie în două sau în patru (dacă sunt mai mari) și îi punem într-un bol. Deasupra se presară câteva frunze de rozmarin tăiate mărunt, apoi se adaugă ulei de măsline, sare, piper și se amestecă foarte bine. Cartofii aromați se pun într-o tavă și se bagă la cuptor, la o temperatură de 220 de grade Celsius și se țin până se rumenesc.

Între timp, se pregătesc coastele de miel. Într-un bol se pun doi sau trei căței de usturoi zdrobiți, rozmarin tocat mărunt, sare, piper, ulei de măsline și se amestecă foarte bine toate ingredientele. Pe o tavă se așează coastele și se ung pe ambele părți cu această compoziție. Apoi, se introduc în cuptor pentru a se rumeni bine, la o temperatură de 220 de grade Celsius, timp de aproximativ 30 de minute.

Cât timp coastele de miel se prepară la cuptor, se pregătește un amestec pentru cartofi. Într-un vas se adaugă coriandru mărunțit, o ceapă roșie feliată, roșii uscate tocate, puțin ulei de măsline și amestecăm foarte bine. Apoi, cartofii rumeniți se adaugă în acest vas, deasupra se storc două bucăți de lime, se mai adauă puțină sare, piper și se amestecă bine.

Pe un platou se așează cartofii, câteva felii de lime, puțin rozmarin și coastele de miel. Arată senzațional, iar gustul este minunat! Spor la treabă și poftă bună!