5 idei de rețete. Pentru că nu mai este mult până la sărbătoarea de Paște, ne-am gândit să îți recomandăm câteva rețete delicioase din carne de miel, ce nu au cum sa lipsească de pe masa nimănui. După cel mai lung post din an, își dorești să guști din bucate suculente, nu-i așa? Ei bine, iată câteva idei de rețete din carne de miel.
Paștele, sărbătoarea care marchează Învierea Domnului, este una dintre zilele din an ce ne reunește în familie, în jurul unor mese bogate. Pe lângă rețetele clasice de pască, cozonac și ouă roșii, nu lipsesc niciodată preparatele din carne de miel. În continuare vă prezentăm câteva rețete gustoase.
Ingrediente:
Mod de preparare:
5 idei de rețete. Pentru început organele de miel se pun la fiert în apă rece împreună cu câteva boabe de piper, o foaie de dafin. Oala se ține pe aragaz, timp de circa 40 de minute. Între timp, într-un vas punem la fiert în apă cu sare morcovii, iar într-o altă crăticioară fierbem ouăle de prepeliță.
După ce au fiert organele se lasă să se răcesca, apoi se dau prin robot și se toacă mărunt. Intr-un vas punem carnea tocată, iar apoi deasupra adăugăm ceapa verde, morcovii, gogoșarii. Toate tocate mărunt. Compoziția se amestecă bine și deasupra punem ouăle batute bine, ienibahărul mărunțit, oregano, sarea , boabele de piper măcinate și amestecăm totul bine.
Într-o tava tapetată cu hârtie de copt punem compoziția obținută, iar deasupra se dă cu ou bătut, apoi se decorează cu măsline verzi tăiate felii, gogoșari, pătrunjel verde și se bagă la cuptorul preîncalzit la o temperatură de 180 de grade Celsius, timp de o oră. Poftă bună!
Ingrediente:
Mod de preparare:
Pulpa de miel se spală foarte bine și se șterge de apă cu un prosop de bucătărie. Apoi, curățăm cățeii de usturoi și îi tăiem în felii. Pulpa de miel se înțeapă din loc în loc, pe ambele părți. În găurile formate introducem usturoiul și ungem pulpa cu ulei, apoi presărăm sare și piper.
Într-o tavă punem puțin ulei și o ungem, apoi așezăm pulpa, turnăm vinul, apa și punem puțin rozmarin. Tava se acoperă cu folie de aluminiu și se introduce în cuptorul preîncălzit la o temperatură de 200 de grade Cesius, timp de o oră și 30 de minute.
După o jumătate de oră, se scoate tava și se întoarce pulpa pe partea cealaltă. Se acoperă cu folia și se mai lasă 30 de minute. Apoi, întoarcem pulpa și adăugăm cartofii fierți și curățați de coajă. Aceștia se dau prin sosul cărnii și deasupra lor punem puțină sare și rozmarin, apoi acoperim tava și o mai lăsăm o jumătate de oră.
După ce s-a scurs acest timp, se scoate tava, se dă folia la o parte și se mai introduce timp de 30 de minute la cuptor pentru rumenit. Farfuria se ornează cu cartofii și câteva frunze proaspete de mentă. Poftă bună!
Ingrediente:
Într-o cratiță punem uleiul și prăjim carnea de miel pe ambele părți, apoi se așează pe un platou. În aceeași cratiță se adaugă ceapa verde și usturoiul și se călesc pentru cinci minute. Apoi, se adaugă carnea de miel rumenită, supa de pui, coaja rasă și zeama de lime, batonul de scorțișoară și mierea.
Se lasă toate să fiarbă bine, timp de o oră și 20 de minute. După ce s-a scurs acest timp, se adaugă caisele uscate, menta și migdalele măcinate. Se mai lasă pe foc timp de 30 minute. Poftă bună!
Ingrediente:
Mod de preparare:
Într-o tavă se pune uleiul și coasta de miel. Se face un baiț din frunzele de rozmarin tăiate, ustutoiul tăiat felii, sare, piper, bere și foile de dafin. Compoziția se pune peste carne, iar tava se băgă la frigider și se ține peste noapte. A doua zi, se bagă tava în cuptorul preîncălzit la o temperatură de 210 grade Ceșsius. Pe timpul coacerii, luăm din zeamă și turnăm peste carne. La sfârșit trebuie să fie rumenită. Poftă bună!
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se pregătesc coastele de miel și se fac găuri în care se introduc feliuțele de usturoi. Coastele se dau cu sare, piper, oregano, rozmarin, busuioc și mentă.
Într-o tavă se pune puțin ulei și se adaugă coastele de miel, deasupra se toarnă vinul alb și se acoperă totul cu folie de aluminiu. Tava se introduce la cuptorul preîncălzit la o temperatură de 180 de grade Celsius, timp de 40 de minute.
Apoi se îndepărtează folia și se unge friptura de miel cu o pensulă cu sosul din tavă pentru încă cel puțin o oră. În final, se va forma o crustă. Friptura se poate servi cu sos de iaurt, castraveți și usturoi. Poftă bună!