Home » Life & Style » Timp liber » Cea mai bună pască cu brânză. 3 rețete de pască, explicate pas cu pas

Cea mai bună pască cu brânză. 3 rețete de pască, explicate pas cu pas

Violeta Badea / 16.04.2021, 15:13
Cea mai bună pască cu brânză. 3 rețete de pască, explicate pas cu pas

Cea mai bună pască cu brânză. 3 rețete de pască, explicate pas cu pas. Nu există Paști fără pască! Și pentru că nu mai este deloc mult până la sărbătoarea Învierii Domnului, ne-am gândit să vă propunem câteva rețete delicioase de pască. 

Cea mai bună pască cu brânză. 3 rețete de pască

Învierea Domnului este una dintre cele mai așteptate sărbători creștine. În ziua sfântă se adună în jurul mesei pline cu bucate tradiționale întreaga familia. Toate gospodinele pregătesc pască, ouă roșii și preparate din carne de miel. În acest articol vă vom dezvălui câteva rețete gustoase de pască, acest preparat traditional, pe care copiii îl îndrăgesc.

Dar care este legenda acestui preparat? Ei bine, pasca se referă la pâinea pe care evreii o mâncau în timpul sărbătorii de Paște. Aceasta purta numele de „mata” în limba ebraică. Mai târziu, aceasta pâine simplă, nedospită și fără umplutură s-a transformat într-un preparat tradițional foarte gustos, având în compoziție un aluat de cozonac, brânză de vaci, stafide și diferite arome. În continuare vă prezentăm câteva rețete de pască.

1. Pască germană

Pasca germana
Pasca germana

Ingrediente:

Pentru crustă:

  • 50 de grame de zahăr
  • 250 de grame de făină
  • 125 de grame de unt rece
  • o jumătate de linguriță de praf de copt
  • 50 de grame de iaurt
  • un ou
  • sare

Pentru umplutură:

  • 150 de grame de zahăr
  • 750 de grame de brânză de vaci
  • 200 de grame de iaurt cu 10% grăsime
  • cinci ouă (albușul separat de galbenuș)
  • 100 de grame de griș
  • o lingură de esență de vanilie
  • o lingură de esență de lămâie
  • sare

Mod de preparare:

Aluatul pentru pască se prepară foarte ușor în bolul robotului. Acolo vom adăuga făina, untul, zahărul, praful de copt și sarea. Se mixează totul foarte bine, iar apoi se adaugă oul, iaurtul și se continuă mixarea. După ce s-a format aluatul, îl scoatem din bol și îl punem într-o tavă cu diametrul de 23 de cm.

Acesta se presează, astfel încât să se acopere baza și pereții tăvii. După ce am tapetat tava cu aluat, o punem la frigider, iar între timp ne ocupăm de umplutură. În bolul robotului adăugăm albușurile de ou, sarea și se bat, până obținem o spumă tare. Într-un alt bol al robotului adăugăm brânza de vaci, iaurtul, grișul, zahărul, gălbenușurile și cele două esențe.

Mixăm totul foarte bine, iar după ce s-au omogenizat încorporăm albușurile treptat. Umplutura este gata și o turnăm peste crustă. Se coace pasca în cuptorul preîncălzit la 150°C, pentru circa o oră și 20 de minute. Se servește rece! Poftă bună!

2. Pasca poloneză

Pasca poloneza
Pasca poloneza

Ingrediente:

Pentru crustă:

  • 50 de grame de zahăr
  • 250 de grame de făină
  • 125 de grame de unt rece
  • o jumătate de linguriță de praf de copt
  • 50 de grame de iaurt
  • un ou
  • sare
  • 20 de grame de cacao

Pentru umplutură:

  • 150 de grame de zahăr
  • 750 de grame de brânză de vaci
  • 200 de grame de iaurt cu 10% grăsime
  • cinci ouă (albușul separat de galbenuș)
  • 100 de grame de griș
  • o lingură de esență de vanilie
  • o lingură de esență de lămâie
  • sare

Mod de preparare:

Cea mai bună pască. În bolul robotului adăugăm făina, untul, zahărul, cacaoa, praful de copt și sarea. Mixăm totul bine, apoi adăugăm oul, iaurtul și amestecăm totul. Aluatul este gata și se împarte în trei părți egale. Două dintre acestea se pun în folii de plastic și se bagă la congelator, iar pe cea de-a treia bucată o folosim pentru a tapeta marginile tăvii. Aceasta se pune la frigider, iar între timp ne ocupăm de umplutură.

În bolul robotului adăugăm albușurile de ou, sarea și se bat, până obținem o spumă tare. Într-un alt bol al robotului adăugăm brânza de vaci, iaurtul, grișul, zahărul, gălbenușurile și cele două esențe. Mixăm totul foarte bine, iar după ce s-au omogenizat încorporăm albușurile treptat. Umplutura este gata!

Scoatem o bucată de aluat de la congelator și o dăm prin răzătoare,iar apoi tapetăm baza tăvii. Peste aluatul răzuit turnăm umplutura, iar deaupra se răzuiește și ultima bucată de aluat. . Se coace pasca în cuptorul preîncălzit la 150°C, tot pentru circa o oră și 20 de minute. Se servește rece! Poftă bună!

3. Pasca fără aluat

Pasca fara aluat
Pasca fara aluat

Ingrediente:

  • patru ouă
  • 80 de grame de îndulcitor praf
  • 125 de grame de iaurt
  • 50 de grame de amidon de porumb
  • 25 de grame de gluten
  • coaja rasă de la o lămâie
  • o jumătate de plic de praf de copt
  • esență de vanilie
  • esență de lămâie

Mod de preparare:

Întâi de toate se separă gălbenușurile de albușuri. Într-un vas amestecăm albușurile cu puțină sare, până se obține o spumă. Într-un alt bol mixăm gălbenușurile, împreună cu îndulcitorul. Deasupra se pune brânza de vaci degreasată foarte bine scursă și iaurtul.

Se amestecă amidonul, glutenul și praful de copt. Compoziția obținută se adaugă în vasul în care avem gălbenușurile și amestecăm totul ușor. În aluatul obținut se adaugă și albușurile mixate și se amestecă totul. Apoi, se adaugă coaja de lămâie rasă și cele două esențe.  În final, vom obține un aluat aerisit și parfumat. Vom folosi o tavă cu diametrul de 23 cm pe care o vom tapeta cu hârtie de copt.

Se adaugă aluatul și se nivelează bine. Pasca se introduce în cuptorul preîncălzit la o temperatură de 180°C, pentru aproximativ 45 de minute. Pasca se servește rece! Poftă bună!