Home » Life & Style » Pască pentru Paște. Rețeta fără aluat, propusă de Jamila Cuisine

Pască pentru Paște. Rețeta fără aluat, propusă de Jamila Cuisine

Alexandru Cazacu / 04.04.2021, 09:40
Pască pentru Paște. Rețeta fără aluat, propusă de Jamila Cuisine

Pasca este un desert tradițional preferat de români pentru sărbătorile pascale. Această prăjitură este festivă și  se face foarte ușor. Mai de parte vă prezentăm o rețetă de pască pentru Paște fără aluat, propusă de Jamila Cuisine.

Pască pentru Paște. Rețeta fără aluat

Fiind fără aluat, această pască va fi foarte ușor de făcut. Deși în mod tradițional gospodinele din România o pregătesc de Paște, această prăjitură poate fi făcută și în alte perioade ale anului, fiind o prăjitură cu brânză dulce, simplu de făcut și personalizat.

Pentru acestă pască de Paște fără aluat vei avea nevoie de:

  • 00 grame brânză de vaci
  • 400 grame smântână 12 % grăsime
  • 200 grame zahăr
  • 200 grame unt
  • 200 grame stafide
  • 6 ouă mari
  • 4 linguri făină
  • 4 linguri griș
  • o păstaie vanilie sau esență vanilie.

Pregătirea ingredientelor

Pentru această rețetă delicioasă de pască fără aluat vom avea nevoie de brânză dulce de vaci, cât mai grasă și cu cât ma puțin zer. Dacă nu sunteți fani ai stafidelor, acestea le puteți înlocui cu fructe uscate sau confiate. De asemenea, se poate folosi și iaurt în loc de smântână. Este foarte important ca untul să fie la temperatura camerei.

Persoanele care suferă de afecțiuni precum diabetul, pot înlocui zahărul cu îndulcitori, iar persoanele care au intoleranță la gluten pot înlocui făina și grișul cu migdale măcinate sau făină fără gluten.

 Modul de preparare

Pentru rețeta de pască fără aluat a Jamilei, se pun ouăle într-un vas, peste ele se adaugă zahărul și semințele de la păstaia de vanilie și se amestecă foarte bine cu un tel. Mai departe, vom adăuga peste ouă brânza de vaci și amestecăm foarte bine ingredientele. După ce am amestecat bine ouăle cu brânza, punem peste amestec untul care a fost lăsat în prealabil la temperatura camerei, iar acesta se va încorpora foarte bine.

Acum, adăugăm făina puțin câte puțin și amestecăm bine cu o paletă. Pentru ca pasca să se lege bine este nevoie doar de 4 linguri de făină. După ce am încorporat bine făina adăugăm grișul grișului tot puțin câte puțin, amestecând până se încorporează foarte bine. Ulterior, se adaugă și cele 400 grame smântâna cu 12% grăsime amestecându-se foarte bine. După acestea, adăugăm și stafidele sau fructele uscate sau confiate în amestec.

Pască pentru Paște fără aluat, propusă de Jamila Cuisine
Pască pentru Paște fără aluat, propusă de Jamila Cuisine

Mod de coacere

Pentru a coace pasca fără aluat, dăm cuptorul la 175 de grade și îl lăsăm să se încălzească. Mai departe trebuie să puneți toată compoziția într-o tavă, unsă cu unt și tapetată cu făină. Când cuptorul este cald, băgăm tava și lăsăm pasca le copt pentru aproximativ 40 de minute, la foc mic, sau până când a devenit aurie deasupra.

După ce o scoatem de la cuptor, o lăsăm să se răcească. După ce s-a răcit o tăiem în forma dorită și o putem servi. Pasca pentru Paște fără aluat este bună atât calda, dar în special rece, din frigider. De asemenea, acest fel de pască se congelează foarte bine, așadar dacă v-ați săturat o puteți pune la congelator.

Rețeta video o puteți găsi pe jamilacuisine.ro.