Home » Știri » Restricții de Paște 2021. Până la ce dată a fost extins lockdown-ul în Germania

Restricții de Paște 2021. Până la ce dată a fost extins lockdown-ul în Germania

Alexandru Cazacu / 23.03.2021, 16:23
Restricții de Paște 2021. Până la ce dată a fost extins lockdown-ul în Germania

Cancelarul german Angela Merkel a anunțat prelungirea lockdown-ului în Germania. Până la ce dată a fost extins și ce restricții vor fi în Germania de Paște, veți putea afla în continuarea articolului.

Restricții de Paște 2021. Până când a fost extins lockdown-ul în Germania

După cum vă spuneam, Germania a decis să prelungească lockdown-ul până la data de 18 aprilie 2021 și le cere cetățenilor săi să stea acasă cu ocazia sărbătorilor de Paște, care este sărbătorit de catolici la 4 aprilie. Decizia a fost anunțată marți chiar de către cancelarul Angela Merkel, transmite Reuters.

În urma lungilor discuții pe care le-a avut Angela Merkel cu liderii celor 16 landuri germane, cancelarul a reușit să-i convingă să înăsprească lupta împotriva pandemiei de coronavirus. În acest fel, Germania a renunțat la planul de repornire treptată a economiei, asupra căruia decidenții s-au decis la începutul lunii martie, dar pe care acum l-au respins din cauza creșterii numărului de infectări cu coronavirus.

”Suntem într-o situație foarte serioasă. Numărul de cazuri crește exponențial și paturile de la terapie intensivă se umplu din nou”, a declarat cancelarul german Angela Merkel, potrivit Mediafax.

Restricții de Paște 2021. Până când a fost extins lockdown-ul în Germania
Restricții de Paște 2021. Până când a fost extins lockdown-ul în Germania

Noile tulpini ale virusului se răspândesc rapid în Germania

Deși în luna martie Germania a început să relaxeze restricțiile, noile tulpini se răspândesc foarte repede, fapt pentru care s-a deteriorat situația epidemiologică și s-au reaprins temeri în rândul autorităților, în ceea ce privește o capacitate insuficientă a sistemului sanitar.

Potrivit sursei citate, Institutul de Boli Infecțioase Robert Koch a anunțat că numărul de cazuri la suta de mii de locuitori înregistrate într-o săptămână s-a situat luni la 107, adică a depășit pragul de 100, la care secțiile de terapie intensivă nu mai fac faţă. Duminică, nu mai puțin de 3.000 de persoane erau internate în secțiile de terapie intensivă din Germania.

Restricții în Germania

Așadar, locuitorii Germaniei sunt îndemnați să stea acasă începând din data de 1 aprilie pentru a evita contactul cu alte persoane și pentru a se reduce riscul de noi infectări. Cu toate acestea, magazinele vor fi deschise în continuare, în ciuda faptului că Angela Merkel a cerut să fie închise. De asemenea, este interzisă organizarea întâlnirilor de familie cu mai mult de cinci persoane, iar slujbele cu ocazia sărbătorilor de Paște se vor ține online.

Totodată, începând de pe 1 aprilie până inclusiv pe 5 aprilie, în perioada sărbătorilor pascale, va urma o așa-numită fază de liniște, când vor fi închise chiar și supermarketurile (cu excepția zilei de sâmbătă, 3 aprilie), iar orice fel de adunări în spațiul public vor fi interzise. În districtele administrative în care incidența depășește pragul de 100 ar putea fi impuse chiar restricții mai aspre precum cea de circulației pe timpul nopții sau în ceea ce privește contactul cu alte persoane.

Pe de altă parte, locuitorii din Germania par să fie tot mai nemulțumiți de măsurile stricte pentru combaterea pandemiei. Sâmbătă, în orașul Kassel s-a ajuns chiar și la ciocniri între demonstranți și forțele de ordine, la un protest împotriva restricțiilor.