Home » Life & Style » Timp liber » 5 rețete pentru postul Paștelui. Simple, delicioase și ușor de preparat

5 rețete pentru postul Paștelui. Simple, delicioase și ușor de preparat

Violeta Badea / 01.04.2021, 11:26

5 rețete pentru postul Paștelui. Simple, delicioase și ușor de preparat. Mai sunt 30 de zile până se încheie Postul Paștelui și pare o misiune imposibilă să nu mănânci carne, ou sau brânză. Știm că este o perioadă grea și ne-am gândit să te ajutăm cu unele rețete gustoase și perfecte pentru post. 

5 rețete pentru postul Paștelui

Cele 48 de zile de post par interminabile, mai ales atunci când este vorba de mâncare. Probabil crezi că ai încercat să le prepari pe toate, dar te asigurăm că nu este așa. Cel mai bine este să privești această perioadă ca o ocazie unică de a consuma alimente cât mai sănătoase și de a face o cură de detoxifiere. Iată câteva rețete de post sănătoase și ușor de preparat.

1. Varză călită de post

Varza calita de post
Varza calita de post

Ingrediente:

  • o varză de mărime medie
  • o ceapă tocată mărunt
  • 150 de grame de suc de roșii
  • două linguri de bulion
  • 300 ml de apă
  • două linguri de ulei
  • sare
  • piper
  • condimente după gust
  • mărar

Mod de preparare:

Mai întâi de toate se toacă bine varza, cu ajutorul unui cuțin ascuțit. Într-o cratiță se pune ulei și se pune pe foc pentru a se încălzi puțin. Apoi, se adaugă ceapa și se lasă să se călească. Se adaugă varza și se lasă pe joc, până se înmoaie. Se adaugă sucul de roșii, bulionul și apa. În final, se amestecă totul bine și se lasă pe foc, timp de o jumătate de oră. Se adaugă condimentele, sarea și piperul. Ornăm farfuria cu mărar tocat și totul este gata. Poftă bună!

2. Tocăniță de ciuperci

Ingrediente:

  • un kg ciuperci
  • patru cepe
  • o căpățână mică de usturoi
  • ardei gras roșu și verde
  • 250 ml de suc de roșii
  • un pahar mic cu apă
  • patru sau cinci linguri de ulei
  • boia
  • sare
  • piper
  • o legătură de mărar

Mod de preparare:

Ceapa și usturoiul se spală, se curăță și se taie în formă de cubulețe. Într-o cratiță se adaugă ulei și le punem pe foc, timp de cinci minute. Apoi, se adaugă ardeiul tăiat în formă de cubulețe și ciupercile, după ce le-am spalat, curățat și tăiat.

Cratița se acoperă și se lasă pe foc, timp de aproximativ zece minute, apoi se pune sucul de roșii, apa, boia și condimentăm cu sare și piper. Apoi, se bagă cratița la cuptor pentru aproximativ 20 de minute. Trebuie să obținem un sos gros. În final, se presară mărar verde. Merge de minune cu puțină mămăligă! Poftă bună!

3. Tocăniță de soia cu piure

Tocanita de soia cu piure
Tocanita de soia cu piure

Ingrediente:

  • 100 de grame de soia cuburi
  • sare
  • 500 de grame de cartofi
  • 300 ml de suc de roșii
  • o ceapă
  • trei linguri de margarină

Mod de preparare:

Se pun 2 l de apă la fiert într-o oală, iar când aceasta dă în clocot se adaugă soia și sare. Între timp, se curăță ceapa, se spală și se taie în formă de cubulețe. Într-o tigaie adăugăm ulei, iar după ce s-a încins se adaugă ceapa și se călește. Apoi, se adaugă soia, sucul de roșii și se ține pe foc, timp de circa zece minute.

Pentru a prepara piureul trebuie să curățăm cartofii de coajă și să-i tăiem în formă de cubulețe. Apoi, îi adăugăm la fiert în apă și puțină sare. După ce s-au fiert suficient, se adaugă margarină și îi pisăm bine. Pe farfurie se așează tocănița de soia cu piureul de cartofi. Poftă bună!

4. Supă cremă de legume

Ingrediente:

  • un litru supă de legume
  • o lingură de ulei
  • trei morcovi
  • o ceapă
  • o gulie
  • o jumătate de țelină mică
  • un păstârnac
  • doi cartofi
  • sare
  • zahăr

Mod de preparare:

Se spală, se curăță și se taie toate legumele. Cele mai mari, gulia sau țelina, le tăiem în formă de rondele, iar cele mai moi se taie în două. Într-o cratiță se adaugă uleiul, se călesc legumele și adăugăm supa de legume. Se lasă pe foc aproximativ 20 de minute. Apoi, se mixează toate legumele până se îngroașă supa. În final, se adaugă puțină sare și zahăr, după gust. Se servește caldă! Poftă bună!

5. Fasole bătută

Fasole batuta de post
Fasole batuta de post

Ingrediente:

  • un kg de fasole
  • două bucăți de ceapă galbenă
  • două bucăți de ceapă roșie
  • o linguriță de zahăr
  • o bucată de țelină
  • două bucăți de morcovi
  • două bucăți de păstârnac
  • o linguriță de boia de ardei dulce
  • șase căței de usturoi
  • ulei
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Fasolea se lasă la înmuiat peste noapte. Dimineața se schimbă apa și se pune la fiert cu sarea, morcovii, țelina și păstârnacii. Se scurge fasolea, dar se păstrează apa. Într-un blender se adaugă fasolea și usturoiul și se mixează până seobține o pastă densă. Se condimentează după gust și se păstrează foarte bine la rece. Noi vom tăia ceapa și o vom freacă cu zahăr, apoi o călim în boia. Compoziția o punem deasupra. Poftă bună!