Home » Life & Style » Timp liber » Rețete cu ciuperci. Ce poți să gătești rapid și ușor în perioada postului. 4 preparate delicioase

Rețete cu ciuperci. Ce poți să gătești rapid și ușor în perioada postului. 4 preparate delicioase

Violeta Badea / 20.03.2021, 13:08
Rețete cu ciuperci. Ce poți să gătești rapid și ușor în perioada postului. 4 preparate delicioase

Rețete cu ciuperci. Ce poți să gătești rapid și ușor în perioada postului. 4 preparate delicioase. În această perioadă, gospodinele caută cât mai multe rețete de post. Dacă iubești ciupericile, îți recomandăm câteva rețete absolut delicioase și ușor de preparat.

Rețete cu ciuperci. Ce poți să gătești rapid și ușor în perioada postului

Rețetele pe care ți le recomandăm au la bază ciupercile. Acestea sunt foarte sănătoase, conțin numeroase proteine și sunt extrem de apreciate în aceasă perioadă a postului. În plus, rețetele pe care ți le-am propus sunt ușor de preparat și au o savoare extraordinară. Iată selecția pe care ți-am pregătit-o.

  • Rețeta de ciulama cu ciuperci

Rețeta de ciulama cu ciuperci
Rețeta de ciulama cu ciuperci

Ingrediente:

– 500 de grame de ciuperci

– o ceapă

– unul sau doi căței de usturoi

– două linguri cu făină

– două linguri ulei

– o legătură de pătrunjel

– sare

– piper

– apă

Mod de preparare:

Pentru început tăiem ceapa și o călim. Apoi, spălăm ciupercile, le curățăm, le tăiem felii și le adăugăm peste ceapă. Le lăsăm pe foc acoperite cu un capac aproximativ 20 de minute.  Între timp, tocăm usturoiul și îl adăugăm în cratiță.  Se adaugă și făina, iar de apă avem nevoie cât să acopere ciupercil. Le lăsăm pe foc să clocotească bine. În final, se adaugă sare, piper și pătrunjel după gust. Ciulamaua se servește caldă cu mămăligă. Spor la treabă și poftă bună!

  • Rețeta de chiftele de post cu ciuperci

Rețeta de chiftele de post cu ciuperci
Rețeta de chiftele de post cu ciuperci

Ingrediente:

– un kg de ciuperci curățate, spălate, fierte și scurse bine

– doi cartofi mari

– un morcov de mărime medie

– patru căței de usturoi

– o jumătate de legătură de pătrunjel verde

– o jumătate de legătură de mărar

– sare

– piper

– ulei

– patru linguri de pesmet sau două linguri de făină

Mod de preparare:

Pentru început se pun la fiert cartofii și morcovul. Atenție! Este recomandat să-i puneți în apă rece! După ce s-au fiert, se scurg și se trec rapid sub un jet de apă rece apoi se curăță de coajă. Apoi, aceștia se pun într-un bol și se pasează până se obține o pastă.

Ciupercile se trec prin mașina de carne și se amestecă cu legumele pasate, verdeața tocată, cățeii de usturoi pisați, sarea și piperul. După ce s-au omogenizat bine toate ingredientele, se adaugă cele patru linguri de pesmet sau făină. Se amestecă bine toată compoziția, apoi se dă la rece pentru aproximativ 20 de minute.

Se pune uleiul la încins într-o tigaie, se modelează compoziția în formă de biluțe, apoi se trec prin pesmet și se pun la prăjit. Chifteluțele sunt gata după ce s-au rumenit pe ambele părți. Spor la treabă și poftă bună!

  • Rețeta de tocăniță de ciuperci

Rețeta de de post tocăniță de ciuperci
Rețeta de de post tocăniță de ciuperci

Ingrediente:

– 500 de grame de ciuperci

– două cepe

–  unul sau doi căței de usturoi

– un morcov

– 150 de ml de suc de roșii

– o legătură de pătrunjel

– sare

– piper

– o lingură de boia de ardei dulce

– două sau trei linguri de ulei de măsline

Mod de preparare:

Tocăm ceapa și o călim împreună cu morcovul ras până prinde o nuanță aurie. Apoi, adăugăm și usturoiul tocat mărunt. După ce s-a călit ceapa, adăugăm ciupercile tocate fâșii, condimentele și sucul de roșii, iar apoi se lasă la foc mic pentru aproximativ 10 minute. În final, se presară puțin pătrunjel. Spor la treabă și poftă bună!

  • Rețeta de ciuperci Pleurotus rumenite în unt cu usturoi și pătrunjel

Rețeta de ciuperci Pleurotus rumenite în unt cu usturoi și pătrunjel
Rețeta de ciuperci Pleurotus rumenite în unt cu usturoi și pătrunjel

Ingrediente:

– 600 de grame de ciuperci Pleurotus

– 50 de grame de unt

– trei sau patru căței de usturoi

– sare

– piper

– o legătură de pătrunjel

Mod de preparare:

Pentru început, călim ciupercile în apă rece și le tăiem fâșii. Apoi, topim untul într-o tigaie și adăugăm ciupercile, sarea și piperul. Toate ingrediente se lasă la rumenit aproximativ 20 de minute. După ce sunt gata, se adaugă usturoi și pătrunjel tocat. Spor la treabă și poftă bună!