Home » Cum să faci orice » Cum faci acasă Pavlova. Pașii pe care trebuie să îi urmezi pentru a obține un desert special

Cum faci acasă Pavlova. Pașii pe care trebuie să îi urmezi pentru a obține un desert special

Manolică Anca / 18.04.2021, 14:30
Cum faci acasă Pavlova. Pașii pe care trebuie să îi urmezi pentru a obține un desert special

Pavlova este una din cele mai cunoscute și populare prăjituri din ultima vreme. Alcătuită din spumă, ușoară ca pana și asortată întotdeauna cu fructe proaspete, această prăjitură cucerește pe oricine de la prima linguriță. Chiar dacă necesită ceva mai multă atenție, trebuie să încerci să o faci măcar o dată. Nu vrei regreta. Iată cum acasă o Pavlova absolut delicioasă.

Cum faci acasă Pavlova

Dacă îți este poftă de ceva dulce și vrei să încerci un desert nou, Pavlova este o alegere perfectă. Nu te speria, rețeta nu e complicată sau lungă, ci doar detaliată pentru ca rezultatul final să fie unul de succes. Iată cum faci acasă Pavlova.

Ingrediente

  • patru albușuri proaspete
  • o priză de sare extrafină
  • 160 de grame de zahăr tos fin
  • un plic de zahar vanilat sau o linguriță de extract de vanilie
  • două linguri de oțet de 9 grade
  • 20 de grame de amidon de porumb
  • 700 de grame smântână pentru frișcă
  • două linguri de zahăr pudră vanilat
  • fructe (căpșuni și kiwi, piersici, zmeură, portocale)
  • opțional, un sos de fructe (sugestie: 100 de grame de căpșuni, două linguri de zeamă de lămâie și două linguri de zahăr tos)
Cum faci acasă Pavlova
Cum faci acasă Pavlova

Mod de preparare – blatul specific de bezea

Pentru început, se pornește cuptorul și se încinge la 120 de grade Celsius. Între timp, încep să se bată albușurile spumă cu sarea, până se întăresc și cresc în volum ca zăpada. Treptat, se adaugă zahărul tos, în timp ce se bate în continuare cu mixerul la viteză mare. Dacă se folosește zahăr vanilat, acesta se adaugă tot acum. În schimb, extractul de vanilie se pune la final. Apoi, se adaugă oțetul și se bate până când cristalele de zahăr nu se mai simt deloc. Se adaugă și amidonul și se încorporează în spuma de albușuri, mixând, până se obține o bezea fermă și lucioasă.

Într-o tavă pentru cuptor se pune o coală de hârtie de copt și se traseasă un cerc cu diametrul de 22-26 cm pe partea mată a hârtiei. Se întoarce coala de hârtie cu partea lucioasă în sus, și, folosind o spatulă, distribuie bezeaua în interiorul cercului. Trebuie să se țină cont de faptul că dacă se fomează un cerc cu diametrul mai mic, bezeaua va fi mai înaltă, deci se va coace ceva mai greu.

Se dă bezeaua la cuptorul preîncins la 120 de grade Celsius. Ar fi de preferat să se pornească și ventilația, pentru că ajută mult la uscarea bezelei. Blatul este gata atunci când se desprinde ușor de pe hârtia de copt, deci ar trebui să stea la cuptor cam o oră și jumătate. Apoi, se lasă blatul la răcit bine de tot.

Asamblarea desertului

Smântâna pentru frișcă trebuie să fie foarte rece atunci când se bate și să conțină minimum 32% grăsime. Se bate smântâna pentru frișcă rece până când începe să formeze creste la suprafață, după care se adaugă zahărul pudră și se bate în continuare până se întărește bine. Frișca bătută se distribuie într-un strat uniform deasupra blatului de bezea și se dă la rece imediat.

În funcție de cât de moale se dorește a fi blatul de bezea al desertului, se acoperă cu frișcă mai devreme sau mai chiar înainte de momentul servirii. Frișca va înmuia blatul cu atât mai mult cu cât timp stă în contact cu acesta. Apoi, după preferințe, se adaugă sau nu un sos de fructe, apoi se decorează după plăcerea fiecăruia.

Spor în bucătărie și poftă bună!