Home » Cum să faci orice » Cum îți dai seama că un avocado este copt și bun. Ce culoare trebuie să aibă acesta

Cum îți dai seama că un avocado este copt și bun. Ce culoare trebuie să aibă acesta

Pană Emanuela / 06.11.2021, 18:56
Cum îți dai seama că un avocado este copt și bun. Ce culoare trebuie să aibă acesta

Întrebarea zilei: Cum îți dai seama că un avocado este copt și bun de mâncat? Avocado este un fruct ce cunoaște o popularitate în creștere pe masa românilor, în special în sezonul rece, când oferta la fructe și legume proaspete este ceva mai săracă. Problema cea mai mare în ceea ce-l privește este faptul că acest fruct este foarte pretențios, dându-ne reale bătăi de cap atunci când trebuie să-l alegem, în special dacă vrem să-l mâncăm în ziua în care l-am și cumpărat. De regulă, se întâmplă să-l cumpărăm fie prea crud, fie prea copt. Prin urmare, ne-am gândit să îți dezvăluim trei reguli de bază în alegerea unui avocado perfect. Semnul cel mai clar este la codiță!

Cum îți dai seama că un avocado este copt

Nimic nu se compară cu gustul unui avocado perfect copt și cremos, care oferă consistență și o aromă exotică diverselor preparate, fie ele salate sau rețete inedite. Totuși, să îți dai seama din start dacă pulpa verde și delicioasă a acestuia este gata de pus în farfurie nu este deloc treabă ușoară sau la îndemâna oricui.

Frustrarea tăierii unui avocado necopt, mult prea tare, atunci când tot ce vrei sunt câteva felii moi, cremoase, pe care să le pui pe sandwich-ul de la micul dejun este aproape pe fel de mare ca atunci când descoperi că fructul pe care tocmai l-ai achiziționat și pe care vrei să-l integrezi în salata aceea mare și plină de legume sănătoase este deja maro și cleios.

Prin urmare, dacă vrei să preîntâmpini astfel de scenarii ori vrei ca ele să nu se mai repete, ar fi bine ca data viitoare când mergi la cumpărături să știi să alegi corect fructul de avocado. Există câteva sfaturi și trucuri simple, dar extrem de eficiente, care te vor ajuta să îți dai seama de starea exactă în care se află bucata după care ai întins mâna. Nu vei găsi două bucăți de avocado care să arate la fel, iar asta este o certitudine. Așadar, ce rămâne de făcut?

Ei bine, iată câteva semne care te vor ajuta să identifici un avocado copt:

  • Are culoarea verde închis. Nu esti nici maroniu, nici vânăt, nici de un verde deschis;
  • Este ferm la atingere, însă coaja se simte moale la palpare. Dacă este foarte moale, atunci este semn că fructul este stricat și, implicit, gustul alterat;
  • Coada fructului de avocado: dacă aceasta este ușor de rupt, atunci ești norocos pentru că ai toate șansele să fi pus mâna pe un avocado copt.

Citește și: 5 tipuri de sandvișuri care merg în combinație cu avocado

Ce culoare trebuie să aibă acesta

Una dintre regulile de bază atunci când vine vorba despre alegerea unui fruct bine copt, în special în cazul avocadoului, spune că trebuie să fim atenți la culoare.

Cum recunoști un avocado copt, numai bun de servit
Cum recunoști un avocado copt, numai bun de servit

Astfel, dacă vrei să consumi un avocado astăzi, trebuie să îl cumperi neapărat copt. Cum faci asta? Îl cumperi pe cel de culoare verde închis.

Cristian Mărgărit, specialist în nutriție, spune că nu-i deloc dificil să recunoști un avocado copt în supermarket:

Putem vedea dacă avocado este copt sau nu și fără să-l apăsăm puternic pe coajă: este suficient doar să-i rupem codița și dacă zona de ruptură este încă verde atunci încă nu e copt. Dacă zona este maronie atunci cu siguranță că ținem în mână un avocado copt, iar dacă zona este neagră, atunci acel avocado ar trebui aruncat. Recomand tuturor când merg să cumpere avocado să nu se apuce să-și bage unghiile în el pentru că există și alte modalități prin care putem vedea dacă fructul este copt sau nu“.