Home » Cum să faci orice » Cum îți ștergi istoricul din Google Chrome dacă vrei să ascunzi ce site-uri ai vizitat

Cum îți ștergi istoricul din Google Chrome dacă vrei să ascunzi ce site-uri ai vizitat

Alexandru Cazacu / 08.06.2021, 12:16
Cum îți ștergi istoricul din Google Chrome dacă vrei să ascunzi ce site-uri ai vizitat

Se întâmplă adesea să folosim un dispozitiv care nu ne aparține, iar istoricul de navigare rămâne salvat. Așadar, dacă ai făcut acest lucru și nu vrei ca persoana care deține dispozitivul să vadă paginile pe care le-ai accesat, trebuie să știi cum îți ștergi istoricul din Google Chrome.

Cum îți ștergi istoricul din Google Chrome dacă vrei să ascunzi paginile web pe care le-ai vizitat

Este important să menționăm că ștergerea istoricului de navigare se va aplica pe toate dispozitivele pe care este activată sincronizarea și pe care te-ai conectat la Google Chrome. Așadar dacă nu vrei ca paginile de internet pe care le-ai accesat folosind Chrome, să fie înregistrate, poți șterge tot istoricul sau numai o parte din acesta. Află mai multe despre cum îți ștergi istoricul din Google Chrome.

Cum ștergi istoricul de navigare din Chrome pe dispozitivele Android

Pe un dispozitiv Android, deschide aplicația Chrome. În dreapta de sus a paginii, intră în meniul ”Mai multe” (cele trei puncte) și apasă butonul ”Istoric”. Dacă bara de adrese este în partea de jos, glisează în sus în bara de adrese. Mai departe, alege din meniu ”Șterge datele de navigare”.

De asemenea, lângă ”Interval de timp”, poți selecta ce anume din istoric vrei să ștergi. Pentru a șterge tot tot, alege ”Toată perioada”. Bifează ”Istoricul de navigare”, debifează datele pe care nu dorești să le ștergi și selectează ”Șterge datele”.

Șterge un element din istoricul de navigare 

De asemenea, poți șterge doar anumite părți din istoric. Mai întâi, deschide aplicația Chrome, iar în meniul ”Mai multe” alege ”Istoric”. Găsește ce anume vrei să ștergi și apasă în dreapta sus ”Elimină” (coșul de gunoi). Dacă vrei să ștergi mai multe elemente, atinge lung o intrare și selectează șii altele pe care vrei să le ștergi, apoi atinge ”Elimină”.

Cum îți ștergi istoricul din Google Chrome
Cum îți ștergi istoricul din Google Chrome

Cum ștergi istoricul de navigare din Chrome pe laptop sau PC

Ei bine, dacă vrei să ștergi istoricul pe un laptop sau pe computer, deschide Chrome, iar în meniul ”Mai multe” din partea dreaptă sus, dă click pe ”Istoric”. Acum, în partea stângă, dă clic pe ”Șterge datele de navigare”, îți va apărea o casetă. Acum, din meniu selectează cât din istoricul de navigare dorești să ștergi.

Astfel, pentru a șterge tot istoricul, selectează ”Toată perioada”. Bifează casetele pentru informațiile pe care dorești să le ștergi din Chrome, inclusiv ”Istoricul de navigare” și apasă pe ”Șterge datele”.

Șterge un element din istoricul de navigare din Chrome

De asemenea, poți să ștergi doar anumite părți din istoricul de navigare. Pentru acest lucru, deschide Chrome pe laptop sau PC, iar în meniul ”Mai multe” din dreapta sus, dă clic pe ”Istoric”.
Acum tot ceea ce trebuie să faci este să bifezi casetele de lângă elementele pe care vrei să le elimini din istoric, iar în dreapta sus dă click pe butonul ”Șterge” și confirmă operația.

Cu toate acestea, ai putea să eviți aceste operațiuni. Mai exact, dacă vrei ca browserul Chrome să nu salveze deloc istoricul de navigare, ai putea să deschizi paginile web în modul incognito.