Home » Cum să faci orice » Cum poți folosi sarea în gospodărie. 14 întrebuințări nebănuite în curățenie și nu numai

Cum poți folosi sarea în gospodărie. 14 întrebuințări nebănuite în curățenie și nu numai

Manolică Anca / 17.03.2022, 11:25
Cum poți folosi sarea în gospodărie. 14 întrebuințări nebănuite în curățenie și nu numai

Tuturor ne place să ne sărăm mâncarea și, de fapt, corpul nostru trebuie să aibă sare pentru a trăi, în special pentru a înlocui ceea ce pierdem prin transpirație. Dar știai că sarea este utilă pentru mult mai mult decât pentru a face un fel de mâncare fad să devină gustos? Iată cele 25 de moduri uimitoare în care poți folosi sarea în gospodărie și încearcă câteva chiar astăzi!

Cum poți folosi sarea în gospodărie

Sarea este unul dintre cele mai folosite ingrediente din bucătărie, dar cât de des o folosești și pentru altceva decât pentru gătit? De la trucuri organice de curățare a casei și de îndepărtare a petelor la scruburi de înfrumusețare și gargară pentru gât, există atât de multe aplicații practice pentru sare.

În plus, sarea face ca mâncarea să aibă un gust foarte bun. Din acest motiv, sarea a fost cândva atât de valoroasă încât era folosită ca monedă. Citește mai departe pentru a afla unele dintre cele mai bune utilizări casnice ale sării la care poate nici nu te-ai fi gândit.

1. Absoarbe petele de mâncare

Dacă verși suc pe fața de masă sau dacă scapi puțin ketchup pe cămașă, freacă cu puțină sare în ea pentru a absorbi pata. Apoi pune articolul la spălat. De asemenea, poți folosi sarea pentru a absorbi petele de pe covor.

2. Cum poți folosi sarea în gospodărie. Te scapă de petele de deodorant 

Acestea par a fi o parte inevitabilă a vieții, mai ales în cazul cămășilor sau a tricourilor albe pe care le iubești. Crează o pastă cu sare și apă, freacă pe zona axilei și las-o să acționeze cel puțin o oră. Spală apoi rufele în mod normal.

3. Păstrează florile tăiate mai proaspete

În primul rând, adăugarea de sare în apă ucide bacteriile, încurajează absorbția apei și hrănește floarea cu nutrienți cheie care lipsesc de obicei din apa de la robinet.

4. Absoarbe scurgerile de ulei 

Sarea are capacitatea uimitoare de a atrage lichidele în ea însăși. Deci, data viitoare când mașina ta pierde ulei pe alee sau în garaj, pur și simplu toarnă sare pe ea. Apoi, mătur-o pur și simplu. Sarea îl va absorbi, făcându-l ușor de măturat.

5. Ajută la stingerea focului

Pentru ca un foc, cum ar fi cel din șemineu sau un foc de tabără, să se stingă mai repede, stropește-l cu sare. Deoarece te scapă mai repede de flăcări, vei avea mai puțină funingine de care să te ocupi. De asemenea, sarea ajută cenușa și reziduurile să se adune, astfel încât curățarea să fie mai ușoară.

6. Cum poți folosi sarea în gospodărie. Îndepărtează petele de pe mobila din lemn

Lasă un pahar cu apă prea mult timp pe mobila din lemn și ar putea lăsa un filigran, care poate fi greu de îndepărtat. Încearcă acest remediu pentru îndepărtarea petelor: amestecă sare și ulei și freacă pată. Lasă 20 de minute să acționeze, după care sterge cu o lavetă.

Cum poți folosi sarea în gospodărie
Cum poți folosi sarea în gospodărie

7. Împrospătează buretele de vase 

După o utilizare repetată, buretele de vase tinde să devină murdar. Pentru a-l face să dureze ceva mai mult și pentru a-i oferi o curățare bună, pune aproximativ două căni de apă în chiuvetă, adaugă ¼ cană de sare și amestecă. Lasă buretele peste noapte în apă și ar trebui să fie curat până dimineața.

8. Cum poți folosi sarea în gospodărie. Te scapă de furnici 

Uită de pesticidele chimice dure. Pentru a ține furnicile la distanță, cel mai sigur remediu de casă este să creezi o linie de sare ca o barieră. Furnicile nu o vor traversa sigur.

9. Ajută la decojirea ouălor fierte tari

Adăugând puțină sare și oțet în apa clocotită, ouăle fierte tari se vor coji mult mai ușor.

10. Curăță fierul de călcat

În funcție de ceea ce este lipit de fierul de călcat, există mai multe metode de a-l curăța. Pentru murdăria generală, sarea funcționează foarte bine. Pornește fierul de călcat pe cea mai înaltă setare (dezactivează funcția de abur), apoi trece o cârpă cu sare pe locul metalic al fierului de călcat. Sarea va absorbi rapid murdăria.

11. Cum poți folosi sarea în gospodărie. Desfundă scurgerea din cadă

Toarnă apă clocotită în scurgere, apoi sare pentru a o desfunda.

12. Curăță ceștile de cafea pătate 

Aruncarea ceștilor de cafea în mașina de spălat vase nu poate îndepărta întotdeauna petele de cafea. O metodă rapidă de curățare implică sare. Presară puțină sare pe o coajă de lămâie și freacă zona pătată. Aceasta se va curăța imediat.

13. Împrospătează tocătorul de legume

Poți face acest lucru cu două lucruri simple: lămâie și sare. Presară sare pe el, apoi, folosind o jumătate de lămâie, freacă întregul tocător. Lasă să acționeze după care clătește-l.

14. Cum poți folosi sarea în gospodărie. Împiedică hainele viu colorate să se decoloreze 

Pune ½ cană de sare în ciclul obișnuit de spălare pentru a împiedica hainele strălucitoare să își piardă din culoare. Acest lucru funcționează în special bine cu hainele noi care nu au fost spălate încă.