Home » Cum să faci orice » Cum poți să cureți ușor și rapid o cadă pătată fără să o zgârii. Ai nevoie doar de două ingrediente banale din bucătărie

Cum poți să cureți ușor și rapid o cadă pătată fără să o zgârii. Ai nevoie doar de două ingrediente banale din bucătărie

Manolică Anca / 17.02.2022, 12:10
Cum poți să cureți ușor și rapid o cadă pătată fără să o zgârii. Ai nevoie doar de două ingrediente banale din bucătărie

Nimic nu se compară cu o baie fierbinte și relaxantă pentru a alunga stresul adunat de peste zi. Asta dacă nu cumva starea căzii din baie este cea care te stresează și mai mult! Din păcate, căzile sunt magneți pentru spuma de săpun, mucegai și murdărie, ca să nu mai vorbim de petele încăpățânate cauzate de apa dură sau de rugină. Iată cum poți să cureți ușor și rapid o cadă pătată.

Trucuri pentru o baie aspectuoasă

Baia, la fel ca bucătăria, sunt încăperile dintr-o locuință care necesită o curățare mai intensă și mai riguoasă. Acestea sunt locurile în care pregătești de mâncare, iei masa sau, în cazul băii, locul în care îți faci igiena de zi cu zi. Din acest motiv, ele trebuie să fie mereu curate și igienizate.

Din cauza utilizării regulate și a lipsei de îngrijire constantă, cada poate să prindă un aspect urât. Să știi cum să cureți o cadă de baie în mod corespunzător face diferența între a avea o experiență de baie liniștitoare sau a fi nevoit să ai în fața ochilor o priveliște foarte inestetică.

Secretul pentru a îți păstra cada de baie albă ca nouă (sau în culoarea în care ai cumpărat-o inițial), este să o incluzi în rutina ta de curățare. Ea trebuie curățată în profunzime la fiecare lună, minim. Citește în continuare cum trebuie să îți cureți cada în mod corespunzător în doar câțiva pași simpli și cu cele mai la îndemână ingrediente pe care le ai în casă.

Cum poți să cureți ușor și rapid o cadă pătată, cu doar două ingrediente simple

Cu o expunere constantă la umiditate, bacteriile și mucegaiul se pot aduna foarte rapid pe pereții căzii, creând o mizerie care este atât inestetică, cât și neigienică. Cea mai bună modalitate de a preveni ca acest lucru să îți scape de sub control este să o cureți cu regularitate.

Cum poți să cureți ușor și rapid o cadă pătată, cu doar două ingrediente simple
Cum poți să cureți ușor și rapid o cadă pătată, cu doar două ingrediente simple

Curățarea unei căzi de baie nu este mare filozofie, dar trebuie să cunoști anumite lucruri. Multe echipamente de curățare pot zgâria sau ciobi materialul, în timp ce unele soluții de dezinfectare pot decolora sau dizolva materialul acesteia. Din fericire, există câteva produse de uz casnic de bază care sunt salvatoare în această situație. Vorbim despre bicarbonatul de sodiu și oțet.

  • Cum să cureți o cadă de baie cu bicarbonat de sodiu

Utilizarea bicarbonatului de sodiu pentru a curăța cada de baie este o modalitate ieftină, ușoară și ecologică de a rezolva și murdăria și petele zilnice. Este, de asemenea, o soluție excelentă de a curăța scurgerea, eliminând mirosurile neplăcute și îndepărtând orice murdărie.

Amestecă o parte de bicarbonat cu o parte de peroxid de hidrogen, aplică această soluție peste zonele afectate și lasă să acționeze circa 40 de minute. Șterge apoi cu o cârpă moale, după care clătește cada cu apă caldă.

  • Cum să cureți o cadă de baie cu oțet

Folosirea oțetului pentru a curăța o cadă de baie este o modalitate excelentă atât pentru o curățare rapidă, cât și pentru o curățare în profunzime, deoarece este un dezinfectant natural.

Diluează într-o sticlă de plastic cu pulverizator o parte egală de oțet de vin alb cu una de apă. Pulverizează pe suprafața căzii și șterge pur și simplu murdăria folosind un burete sau o cârpă moale din microfibră. Pentru o curățare mai profundă, lăsă soluția să acționeze timp de 15 minute înainte de a o șterge.