Home » Cum să faci orice » Cum poți să desfaci o conservă dacă nu ai desfăcător. Metoda simplă

Cum poți să desfaci o conservă dacă nu ai desfăcător. Metoda simplă

Alexandru Cazacu / 05.03.2022, 11:38
Cum poți să desfaci o conservă dacă nu ai desfăcător. Metoda simplă

Deși majoritatea conservelor au o cheiță care facilitează deschiderea lor, s-ar putea să vă aflați totuși într-o situație în care aceasta s-a rupt sau conserva nu o are. Evident, poți folosi un desfăcător de conserve, dar cum poți să desfaci o conservă dacă nu ai la îndemână un astfel de dispozitiv? Ei bine, puteți folosi oricare dintre prezentate în rândurile de mai jos.

Cum să desfaci o conservă dacă nu ai desfăcător special

Se poate întâmpla să vrei să deschizi o conservă și să nu ai la îndemână un desfăcător. După cum spuneam mai sus, nu toate conservele au acea cheiță care să ne ajute să le desfacem mai ușor. De fapt, chiar și cele care au acest sistem de deschidere ne pot da bătăi de cap, pentru că de multe ori cheițele se rup și nu mai putem deschide conserva respectivă.

Din fericire, există mai multe moduri prin care putem desface o conservă chiar dacă nu avem desfăcător, iar nou vă vom prezenta câteva dintre acestea. Iată cum poți să desfaci o conservă dacă nu ai un desfăcător special la îndemână.

Folosește un cuțit

Pentru a deschide o conservă puteți folosi orice cuțit de dimensiuni rezonabil. Mai întâi trebuie să poziționați conserva în poziție verticală și pe o suprafață plană și solidă. Prindeți cuțitul de mâner și așezați vârful lamei pe marginea interioară a capacului.

În timp ce țineți cuțitul în poziție verticală, cu mâna liberă loviți cu podul palmei în partea de sus a mânerului. Dacă nu reușiți să  loviți cuțitul cu suficientă forță, puteți folosi un obiect rigid. Cu toate acestea, trebuie să fiți atenți să nu vă accidentați, deoarece această metodă poate fi foarte periculoasă.

Repoziționați cuțitul la marginea tăieturii pe care ați făcut-o anterior și repetați pașii de mai sus, până când marginea capacului a fost complet încercuită cu perforații. Scoateți cu atenție capacul acum liber de pe cutie.

Cum poți să desfaci conserva fără desfăcător
Cum desfaci o conservă dacă nu ai un desfăcător

Cum să desfaci o conservă cu lingura

Da, poți să desfaci o conservă chiar și cu lingură de metal, însă această trebuie să fie destul de rigidă. Iată ce trebuie să faci.

Așază cutia pe o suprafață plană și solidă. Prinde lingura ferm și poziționează vârful cozii pe marginea capacului. Acum, freacă lingura înainte și înapoi de-a lungul marginii conservei. Această mișcare continuă ar trebui să se uzeze și, în cele din urmă, să pătrundă în capacul cutiei. Odată ce capacul a fost străpuns, continuați mișcarea până când întregul capac a fost despărțit de margini.

Deschide cutia de conserve cu piatra

Dacă nu aveți nici cuțit și nici lingură la îndemână, puteți să vă folosiți de o rocă mare sau de o bucată de beton cu suprafața aspră. Așezați recipientul cu susul în jos pe stâncă sau pe beton și freacă cutia înainte și înapoi, aplicând o presiune uniformă, până când umezeala din conservă apare pe stâncă.

Acum, capacul conservei ar trebui să fie suficient de subțire pentru a-l putea desprinde. Strângeți pur și simplu fiecare parte a cutiei cu ambele mâini, iar capacul ar trebui să iasă. Puteți folosi chiar și o piatră mică pentru a lovi capacul.