Home » Cum să faci orice » Cum poți să participi la licitațiile ANAF pentru mașini recuperate de la datornici

Cum poți să participi la licitațiile ANAF pentru mașini recuperate de la datornici

Alexandru Cazacu / 06.05.2021, 16:10
Cum poți să participi la licitațiile ANAF pentru mașini recuperate de la datornici

Periodic, ANAF organizează licitații la care românii pot cumpăra mașini sechestrate de la datornici. În continuarea articolului îți vom sune cum poți să participi la licitațiile Agenției Naționale de Administrare Fiscală și care sunt documentele de care vei avea nevoie.

Cum poți să participi la licitațiile ANAF pentru mașini recuperate de la datornici

Dacă te-ai hotărât și vrei să îți cumperi o mașină de la licitațiile ANAF, trebuie să iei în considerare mai multe aspecte. În primul rând, trebui să te prezinți la termenul de vânzare, dar și la locul fixat de cei care se ocupă cu licitația Agenției Naționale de Administrare Fiscală. Cu toate acestea, până la termenul fixat, trebuie neapărat să prezinți oferta de cumpărare.

Dar care sunt documentele de care vei avea nevoie pentru a participa la o licitație ANAF? Ei bine, cu cel puțin o zi înainte de la data stabilită pentru licitație, ofertanții trebuie să depună la sediu Agenției Naționale de Administrare Fiscală următoarele documente:

  • oferta de cumpărare pentru mașina de la licitația ANAF;
  • dovada plății taxei de participare sau a construirii garanției sub formă de scrisoare de garanție (10% din prețul de pornire a licitației). Plata taxei de participare se va face în contul celor de la ANAF;
  • persoanele juridice trebuie să prezinte și o copie după certificatul unic de înregistrare (CUI), eliberat de Registrul Comerțului;
  • pentru persoanele juridice străine este necesar să aibă asupra lor actul de înmatriculare tradus în limba română;
  • de asemenea, persoanele fizice străine trebuie să actul de identitate/pașaport și copie după acestea;
  • persoanele fizice din România trebuie să aibă și o copie după actul de identitate;
  • declarația pe proprie răspundere a ofertantului, care se va certifica că nu are nicio legătură cu debitorul.
Cum să participi la o licitație ANAF pentru mașini recuperate de la datornici
Cum să participi la o licitație ANAF pentru mașini recuperate de la datornici

Licitație ANAF pentru mașini confiscate

După cum spuneam mai sus, ANAF scoate periodic mașini la licitație. Mulți români urmăresc cu mare interes licitațiile Agenției Naționale de Administrare Fiscală, deoarece în acest fel pot achiziționa o mașină la un preț mai mic decât ar fi pe piață.

Bineînțeles, nu toate autovehiculele confiscate și scoase la licitație de către ANAF sunt în stare perfectă, dar prețurile acestora sunt de cele mai multe ori derizorii. Astfel sunt și mulți oameni care cumpără astfel de mașini chiar și pentru piese de schimb. Cu toate acestea, destul de des, la aceste licitații se găsesc și mașini foarte bune, întreținute bine, care pot fi achiziționate de asemenea la prețuri bune.

Așadar, dacă nu ai mașină și te-ai hotărât să îți achiziționezi una, dar totuși nu vrei să apelezi la diverse târguri de mașini, atunci ar fi bine să urmărești licitațiile ANAF, unde poți găsi mai multe mașini recuperate. Mașinile scoase la vânzare de către Fisc au ajuns în posesia statului după ce au fost confiscate de la unele persoane din diferite motive.

Este important să menționăm faptul că Agenția Națională de Administrare Fiscală nu scoate doar mașini la licitație, ci și alte bunuri, precum locuințe sau proprietăți care ajung în posesia statului.