Home » Cum să faci orice » Cum poți să vopsești ouăle de Paște în mod natural, fără vopsea. Cele mai simple și eficiente metode

Cum poți să vopsești ouăle de Paște în mod natural, fără vopsea. Cele mai simple și eficiente metode

Manolică Anca / 09.04.2022, 15:07
Cum poți să vopsești ouăle de Paște în mod natural, fără vopsea. Cele mai simple și eficiente metode

În ziua de astăzi, tot mai multe gospodine caută alternative naturale pentru vopsitul ouălor de Paște. Cu toate că rezultatul nu este la fel de puternic și de uniform precum în cazul folosirii coloranților alimentari artificiali, aspectul rustic și pătat al acestor ouă este și el deosebit. Iată cum să vopsești ouăle de Paște în mod natural cu coloranți făcuți din fructe, legume și alte alimente pe care sigur se regăsesc deja în bucătăria ta.

Cum poți să vopsești ouăle de Paște în mod natural, fără vopsea

Tradiția vopsitului ouălor de Paște a luat mai multe direcții de-a lungul istoriei, de la practica timpurie de colorare a ouălor în roșu în amintirea sângelui lui Hristos până la ceea ce mulți copii spun acum: ei colorează ouăle pentru a le face să arate ca niște bomboane de jeleu.

În cele ce urmează, îți vom oferi câteva sugestii despre cum poți să vopsești ouăle de Paște în mod natural, fără vopsea. Cu mențiunea că nu toate vor fi eficiente în aceeași măsură, iar intensitatea culorii nu este la fel de mare precum în cazul folosirii coloranților artificiali.

Cele mai simple metode

Roz deschis cu suc de sfeclă

În loc să fierbi ouăle în sucul de sfeclă, mai bine le-ai lăsa peste noapte. Atenție, însă, ouăle trebuie fierte bine înainte de a le scufunda în sucul de sfeclă, pentru că acesta penetrează coaja și se poate întâmpla ca oul să se coloreze și pe interior.

Cum poți să vopsești ouăle de Paște verzi cu spanac sau iarbă

Folosit proaspăt, spanacul nu este foarte eficient, obținându-se un gri spălăcit. Alege, însă, să colorezi ouăle ce Paște folosind zeama de spanac fiert sau de iarbă fiartă și vei vedea că vei obține un verde crud deosebit.

Galben – șofran de India

Acest condiment conferă o culoare galbenă ouălor de Paste, însă este nevoie de ceva mai mult timp pentru că vopseaua să prindă. Pune câteva vârfuri de cuțit de șofran într-un borcan cu apă de la robinet.

Cum poți să vopsești ouăle de Paște în mod natural, fără vopsea
Cum poți să vopsești ouăle de Paște în mod natural, fără vopsea

Cum poți să vopsești ouăle de Paște albastre cu varză

Varza roșie va colora ouăle în albastru, deși culoarea vopselei în sine este purpurie. La fel, este nevoie de ceva mai mult timp pentru ca vopseaua să dea culoare oului. Pentru a obține un albastru închis, ouăle trebuie lăsate în vopsea peste noapte.

Ingredientele necesare: o jumătate de varza roșie și patru căni de apă care se fierb 30 de minute.

Mov cu afine

Este cel mai simplu ingredient cu ajutorul căruia putem obține ouă de un mov intens. Prin zdrobirea afinelor de coaja oului se vor obține mai multe nuanțe de culoare.

Ingrediente necesare: o jumătate de pungă de afine congelate și patru căni de apă care se fierb 30 de minute.

Cum poți să vopsești ouăle de Paște portocaliu deschis cu coji de ceapă

Cojile de ceapă galbenă sunt foarte eficiente atunci când vine vorba de coloratul ouălor de Paște. Ingrediente necesare: Cojile de la 6-8 cepe galbene și patru căni de apă care se fierb 30 de minute.

Cum vopsești ouăle maro cu ceai sau cafea

Cu cât cafeaua sau ceaiul sunt mai colorate, cu atât ouăle de Paște vor ieși mai intens colorate. Pune-le în cafea sau ceai peste noapte, pentru a obține o culoare maro deschis. Atenție la ceaiurile cu diverse arome, pentru că pot lua diverse alte nuanțe.

Roșu cărămiziu cu paprika

Fierbe trei linguri de paprika sau mai mult timp de 30 de minute și vei obține ouă de Paște de un frumos roșu-cărămiziu.