Home » Cum să faci orice » Cum să faci cea mai bună supă cremă indiferent ce legume folosești. 5 secrete din bucătărie

Cum să faci cea mai bună supă cremă indiferent ce legume folosești. 5 secrete din bucătărie

Manolică Anca / 11.09.2021, 17:06
Cum să faci cea mai bună supă cremă indiferent ce legume folosești. 5 secrete din bucătărie

Supa este unul din preparatele de bază ale bucătăriei, însă există încă mulți care nu îi știu toate secretele. Pe cât este de simplă, pe atât de multe piedici îți poate pune. În rândurile de mai jos, îți dăm cele mai importante sfaturi despre cum să faci cea mai bună supă cremă, indiferent de legumele alese.

Sfaturi pentru a face cea mai bună supă cremă

Supa-cremă poate fi mereu o idee bună, mai ales în momentele în care nu ai foarte mult timp la dispoziție pentru a găti sau, pur și simplu, nu ai starea necesară. Este un preparat sățios, bogat în vitamine, minerale și multe alte substanțe nutritive care, pe deasupra, este și rapid de preparat.

De regulă, pregătirea unei supe-cremă nu ar trebui să îți ia foarte mult timp și nici nu implică cine știe ce efort. Sunt o mulțime de rețete de supă pe care poți  să îți testezi experiența și priceperea. Nu trebuie decât să reții tehnica în sine, pentru că tiparul clasic se va repeta în diferite interpretări, în funcție de legumele pe care le ai la dispoziție sau de plăcerile și gusturile fiecăruia.

Supă cremă de dovleac
Supă cremă de dovleac

Cinci secrete din bucătărie

Pentru a face o supă cremă trebuie să faci un drum la piață pentru a lua legume și câteva verdețuri proaspete, să ai sare și piper, ingredientele-cheie din orice preparat, și să ai un mixer sau un blender bun. Iată sfaturile de care să ții cont pentru a putea face cea mai bună supă cremă cu putință.

  1. Toacă legumele. Pentru prepararea unei supe creme ai nevoie de ceapă și/sau usturoi și apoi, după preferințele fiecăruia, de: țelină, morcovi, broccoli, mazăre, cartofi, conopidă, ardei. La final, ar trebui curățate și pregătite circa 800-900 de grame de legume. Ține cont de timpul de gătire a fiecărei legume. Cele care au nevoie de mai mult timp să fiarbă, precum cum sunt morcovii sau cartofii, trebuie puse primele la fiert.
  2. Sotează legumele într-o oală mare, în mult unt încins. Este nevoie de multă grăsime pentru ca legumele să se caramelizeze și pentru a le elibera aromele. Gătește legumele amestecând din când în când până când se vor înmuia și ceapa și/sau usturoiul devin aurii.
  3. Adaugă un lichid. Ideal ar fi să pui supă concentrată de pui sau de vită, suficient cât să acopere legumele. Ar fi necesar circa un litru de supă. În lipsa supei, se poate folosi și apă, însă gustul nu va mai fi la fel de intens.
  4. Lasă să fiarbă la foc mic și important este ca oala să fie acoperită cu capac, până când toate legumele sunt pătrunse și moi. După ce au terminat de fiert, oprește focul și folosește un blender cu imersiune pentru a le pasa, până când supa ajunge la consistența dorită.
  5. Topping: poți folosi un strop de ulei de măsline, iaurt grecesc, smântână, un ou poșat, bacon prăjit, ierburi proaspete tocate sau crutoane. La final, adaugă un praf de sare și de piper.