Home » Cum să faci orice » Cum să faci pui indian, una dintre rețetele de bază ale bucătăriei indiene. Se prepară mai ușor decât crezi

Cum să faci pui indian, una dintre rețetele de bază ale bucătăriei indiene. Se prepară mai ușor decât crezi

Alexandru Cazacu / 23.09.2021, 09:44
Cum să faci pui indian, una dintre rețetele de bază ale bucătăriei indiene. Se prepară mai ușor decât crezi

Această rețetă de pui indian se face din bucăți de piept dezosat, marinate în condimente și iaurt. Sosul de roșii, coriandru, smântână și un amestec senzațional de condimente, fac ca puiul gătit în acest mod să fie extrem de delicios. Acestea fiind spuse hai să vedem cum se face puiul indian și de ce avem nevoie pentru prepararea acestei rețete.

Rețetă de pui indian (Tikka Masala)

La această rețetă de pui indian, iaurtul ajută la frăgezirea cărnii, iar usturoiul, ghimbirul și condimentele din marinată îi vor da o aromă cu totul și cu totul deosebită. Deși poate părea greu de preparat, rețeta este una foarte simplă, însă dacă urmezi pașii de mai jos, rezultatul va fi minunat, iar mesenii tăi vor fi cu siguranță încântați. Vezi mai jos cum se prepară Tikka Masala și lista de ingrediente necesare.

Ingrediente:

  •  4 bucăți piept de pui
  • 250 ml iaurt
  • 250 g suc de roșii
  • 250 ml smântână de gătit;
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  •  2 cepe
  •  2 ardei capia
  • 1 linguriță turmeric
  • 3 lingurițe chimion ras
  • sare și piper
  • 1 linguriță ghimbir proaspăt ras
  • 50 g de unt
  • 3 – 4 căței de usturoi pisați
  • 1 lingură boia de ardei iute
  • ulei pentru prăjit
  • pătrunjel proaspăt tocat.
Cum să faci pui indian, una dintre cele mai delicioase rețete ale bucătăriei indiene
Cum să faci pui indian, una dintre cele mai delicioase rețete

Mod de preparare

Mai întâi ne vom ocupa de marinată. Așadar, întru bol vom pune iaurtul, chimionul, o linguriță de sare, turmericul, boiaua de ardei iute, coriandru, zeama de lămâie și aproximativ 3 lingurițe de piper, după care vom amesteca bine. Acum, spălăm pieptul de pui și îl tăiem în cubulețe potrivite. După ce l-am tăiat, trecem fiecare bucată de pui prin marinată (trebuie să fie bine acoperite), după care le dăm la frigider pentru aproximativ o oră sau chiar mai mult.

După ce s-a scurs acest timp, scoatem bucățile de pui și le prăjim în ulei încins pentru aproximativ 5 minute, până se rumenesc frumos pe fiecare parte. Separat, punem într-o tigaie untul la topit, în care vom căli puțin ceapa și ardeiul capia tăiate cubulețe. Peste acestea, vom adăuga usturoiul pisat și ghimbirul, pe care le vom mai lăsa pe foc 2 minute, după care adăugăm sucul de roșii și smântâna pentru gătit. Lăsăm totul să fiarbă la foc mic pentru aproximativ 25 de minute.

După ce au trecut cele 25 de minute și sosul a mai scăzut, adăugăm în tigaie și bucățile de piept de pui, acoperim cu un capac și mai lăsăm să fiarbă pentru aproximativ 10 minute la foc mic. La final, presărăm deasupra cu pătrunjel proaspăt tocat mărunt. Aceasta este rețeta de pui indian, iar noi sperăm să fie și pe placul tău. De obicei, puiul gătit în acest fel se servește cu orez simplu, însă puteți să-l mâncați și ca atare sau alături de garnitura preferată.

Despre Tikka Masala

Originile felului de mâncare sunt încă dezbătute. Unii sunt de părere că a fost inventat în anii 1970 de un bucătar din Bangladesh care lucra în Glasgow, Scoția. Pentru a mulțumi un client, acesta a adăugat un sos ușor de smântână și roșii la bucățile de pui dezosate și marinate în iaurt și curry.