Home » Cum să faci orice » Rețetă de pui cu mozzarella și roșii la cuptor. Trucul secret care îi dă un plus de savoare

Rețetă de pui cu mozzarella și roșii la cuptor. Trucul secret care îi dă un plus de savoare

Alexandru Cazacu / 09.09.2021, 10:15
Rețetă de pui cu mozzarella și roșii la cuptor. Trucul secret care îi dă un plus de savoare

Carnea de pui poate fi gătită în nenumărate moduri, iar de obicei pieptul îl facem pe grătar sau șnițele. Ei bine, dacă ai rămas în pană de idei și nu mai știi ce să faci de mâncare, noi ți-am pregătit astăzi o delicioasă rețetă de pui cu mozzarella și roșii la cuptor, care va fi cu siguranță pe gustul tuturor.

Rețetă de pui cu mozzarella și roșii la cuptor

Majoritatea copiilor adoră carnea de pui, iar această rețetă de piept de pui cu mozzarella și roșii la cuptor va ajunge cu siguranță printre preferatele lor. Pe lângă faptul că are un gust deosebit, rețeta este una foarte simplă. Iată care sunt ingredientele de care avem nevoie și cum se prepară această delicioasă rețetă.

Ingrediente:

  • 2 jumătăți de piept de pui
  • sare și piper măcinat
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 lingură boia de ardei
  • oregano
  • 150 g mozzarella
  • 2 roșii.

Modul de preparare

Acum că știm care sunt ingredientele necesare pentru această rețetă, haideți să vedem și cum se prepară pieptul de pui cu mozzarella și roșii la cuptor.

Mai întâi, vom spăla bine cele două jumătăți de piept de pui și le vom usca cu un prosop de hârtie. Acum. Crestăm bucățile de piept de pui, la distanță de aproximativ 1 centimetru între fiecare tăietură. Trebui însă să avem grijă ca aceste crestături să nu ajungă până la capăt.

Acum vă vom spune și care este secretul pentru un gust extrem de bun. Într-un bol, vom pune 2 linguri de ulei de măsline, sare și piper după gust, o lingură de boia de ardei (poate să fie și picantă dacă vă place mai iute) și o linguriță de oregano, pe care le vom amesteca bine.

Piept de pui cu mozzarella și roșii la cuptor – gătire

Tăiem roșiile în jumătăți de felii, după care vom felia și mozzarela. Într-o tavă unsă cu puțin ulei de măsline punem cele două bucăți de piept de pui, pe care le vom da pe toate părțile cu amestecul din bol, având grijă ca acesta să intre și în crestături.

Pui cu mozzarella și roșii la cuptor
Cum se face puiul cu mozzarella și roșii la cuptor

În continuare, punem în fiecare dintre aceste crestături câte o jumătate de felie de roșie și o feliuță de mozzarella. Procedăm la fel și cu cealaltă jumătate de piept de pui. După ce am făcut toate acestea, acoperim tava cu folie de aluminiu și o dăm la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru aproximativ 45 de minute.

După ce s-au scurs cele trei sferturi de oră, îndepărtăm folia de aluminiu și mai lăsăm să se rumenească puțin. Ei bine, aceasta este rețeta noastră de pui cu mozzarella și roșii la cuptor. Sperăm să vă placă și vouă și vă dorim poftă bună!

Acest preparat este excelent și poate fi servit alături de o garnitură de cartofi prăjiți și salata preferată. Ba chiar merge foarte bine cu un piure de cartofi sau cu orez. Asta rămâne la aprecierea fiecăruia dintre noi. De asemenea, poate fi servit atât la prânz, cât și la cină.