Home » Cum să faci orice » Cum se curăță corect pantofii de piele întoarsă. Trucuri banale de urmat ca să iasă impecabili

Cum se curăță corect pantofii de piele întoarsă. Trucuri banale de urmat ca să iasă impecabili

Alexandru Cazacu / 23.05.2022, 13:07
Cum se curăță corect pantofii de piele întoarsă. Trucuri banale de urmat ca să iasă impecabili

Fără îndoială, pantofii de piele întoarsă au un farmec anume, potrivindu-se în special la ținutele casual și sport. Totuși, unii sunt de părere că aceștia se curăță foarte greu, evitând astfel achiziționarea lor. Ei bine, acest lucru nu este în totalitate adevărat. Da, pielea întoarsă este un material pretențios, însă dacă cunoști metodele corespunzătoare de curățare, îngrijirea acesteia va fi foarte ușoară.

Trucuri și sfaturi utile la curățarea pantofilor de piele întoarsă

Atunci când vine vorba de curățarea corectă a pantofilor de piele întoarsă, spălarea lor în mașina de spălat trebuie exclusă din ecuație. De fapt, trebuie să evităm chiar și scufundarea completă în apă a acestora. În caz că nu știați, încălțămintea din piele, indiferent că vorbim de piele întoarsă sau tăbăcită, nu reacționează bine la contactul cu apa. În concluzie, este recomandat să protejăm pantofii de piele întoarsă de expunerea îndelungată la apă.

De asemenea, pentru a curăța în mod corespunzător încălțămintea din piele întoarsă nu este indicat să utilizăm substanțe chimice puternice. Acestea ar putea deteriora structura materialului. Nici expunerea la razele directe ale soarelui nu este benefică pentru pantofii de piele întoarsă. În schimb, poți lăsa acest tip de încălțăminte într-o încăpere răcoroasă și ventilată.

Totodată, după ce i-ai purtat, pune în interiorul lor hârtii șifonate care să absoarbă mai rapid umezeala. Acum că am clarificat toate aceste lucruri, haideți să vedem cum trebuie să procedăm atunci când curățăm pantofii de piele întoarsă.

Cum se curăță corect pantofii de piele întoarsă
Cum se curăță corect pantofii de piele întoarsă

Cum se curăță corect pantofii de piele întoarsă

După cum spuneam, în cazul încălțămintei de piele întoarsă trebuie să acționăm ușor, pentru a nu deteriora structura acestui material. Trebuie să menționăm că pielea întoarsă are acest aspect deosebit datorită perilor săi fini, așa că trebuie să o curățăm ușor și cu delicatețe. Așa că cea mai bună metodă de a îndepărta murdăria de pe pantofii de piele întoarsă este fără apă.

Pentru a face asta vei avea nevoie de o perie cu peri moi. Poți șterge cu aceasta toate impuritățile, însă este important să cureți pantofii imediat ce murdăria apare. Cu cât murdăria stă mai mult timp pe încălțăminte, cu atât mai greu va fi de îndepărtat. În schimb, dacă curățăm din timp pantofii, murdăria nu va pătrunde mai adânc în material. Există în comerț și unele radiere speciale pentru piele întoarsă, care vor șterge foarte eficient petele.

Îndepărtează petele cu oțet

Pentru a înlătura cele mai puternice pete, fie că este vorba de vin sau mâncare, poți să folosești banalul oțet alb. Metoda este complet naturală, cu o soluție suficient de puternică pentru a acționa ca un agent de curățare, dar nu prea acidă.

Pur și simplu șterge pantofii cu o cârpă moale îmbibată în puțin oțet. La început ar putea să pară că nu face mare lucru, dar ai puțină răbdare, pentru că „magia” se va întâmpla. Lasă zona afectată să se usuce complet, iar apoi periați pata cu o perie moale. Dacă pata nu iese prima dată, repetă pașii prezentați mai sus.