Home » Cum să faci orice » Cum se fac pricomigdalele. Rețetă de fursecuri de bezele cu nuci

Cum se fac pricomigdalele. Rețetă de fursecuri de bezele cu nuci

Alexandru Cazacu / 01.11.2021, 11:22
Cum se fac pricomigdalele. Rețetă de fursecuri de bezele cu nuci

Pricomigdalele sunt o adevărată încântare pentru papilele gustative. Preparate cu pasiune, din albușuri, zahăr, migdale și nuci, aceste prăjituri minunate sunt perfecte pentru orice moment al zilei. Cu siguranță, atât tu, cât și cei dragi, veți fi încântați de gustul acestui desert deosebit. Așadar, noi vă vom spune astăzi cum se fac pricomigdalele.

Cum se fac pricomigdalele. Rețetă inedită de fursecuri de bezele cu nuci

După cum spuneam pricomigdalele sunt de fapt niște fursecuri făcute din albușuri cu nuca și migdale (sau alune). Există mai multe moduri în care pot fi preparare aceste prăjituri minunate, însă diferențele nu sunt chiar atât de mari. Totodată, acestea pot fi umplute și cu diferite creme, dar se pot consuma și ca atare.

În unele rețete, pentru prepararea acestor fursecuri se folosesc alune, însă noi vă vom folosi migdale. Haideți să vedem cum se fac pricomigdalele și care sunt ingredientele de care vom avea nevoie, potrivit JamilaCuisine.

Ingrediente:

  • 200 g zahăr
  • 3 albușuri
  • 100 g nucă (măcinată)
  • 100 g migdale (măcinată)
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • un praf de sare.

Mod de preparare

Mai întâi, ne vom ocupa de albușuri, pe care le vom găti pe baie de aburi. Așadar, vom pune o oală cu apă la fiert, iar când aceasta dă în clocot, dăm focul la mic și punem deasupra ei un bol termorezistent. Acum, punem în bol cele trei albușuri, 200 g de zahăr și un praf de sare. Cu ajutorul unui tel, amestecăm încontinuu, până ce zahărul s-a dizolvat, iar compoziția noastră frige la deget.

După aceasta, dăm deoparte bolul. Acum, cu ajutorul unui mixer amestecăm bine compoziția, pentru a obține o bezea solidă. Când bezeaua s-a întărit și are consistența dorită, adăugăm în bol jumătate din cantitatea de nucă măcinată, amestecând ușor cu o lingură, până se încorporează. Adăugăm apoi și jumătate din migdalele măcinate, amestecând până se încorporează și acestea. Procedăm la fel și cu restul de nuci și migdale, după care adăugăm și esența de vanilie.

Cum se fac pricomigdalele. Rețetă inedită de fursecuri de bezele cu nuci
Cum se fac pricomigdalele. Rețetă inedită de fursecuri de bezele cu nuci

După ce am încorporat toate ingredientele, turnăm compoziția într-un poș. Acum, vom avea nevoie de o tavă, pe care o vom tapeta cu hârtie de copt, deasupra căreia vom turna forme rotunde din compoziția din poș. Ei bine, iată că ne apropiem de sfârșitul rețetei, iar tot ceea ce mai avem de făcut este să coacem pricomigdalele noastre.

Așadar, preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius și dăm tava în cuptor. Aceste prăjituri nu au un timp de coacere foarte mare, așa că le vom lăsa în cuptor doar 15 minute. După ce s-a scurs acest timp, scoatem tava din cuptor și lăsăm pricomigdalele să se răcească complet. Între timp, le putem coace și pe restul (asta în caz că ne-a rămas din compoziție). Ei bine, acum că am aflat cum se fac pricomigdalele, ne putem bucura de gustul lor delicios. Cu siguranță, nu doar copiii vor fi încântați de aceste minunate prăjituri, ci și adulții. Aceasta a fost rețeta de pricomigdale, iar noi vă dorim poftă bună!