Punch-ul este o băutură răcoritoare de fructe cu un gust deosebit, iar dacă este rece și fără alcool, poate fi consiferată alegerea perfectă pentru zilele toride de vară. Preparatul este savurat la diverse evenimente, fiind în topul preferințelor tuturor americanilor. Punch-ul se face din fructe, zahăr brun, condimente de sezon și ceai. Iată cum se prepară băutura din fructe.
În urmă cu ceva timp, punch-ul era foarte populară și se servea la majoritatea evenimentelor din America. În zilele noastre, băutura a suferit unele schimbări, iar punch-ul clasic mai poate fi văzut doar în filmele de la Hollywood. Conform celor de la The Guardian, doctorul Short a fost cel care a promovat această băutură în anul 1750.
[rssfeed id='1612173855' template='list' posts=2]„Punch-ul e un lichior admirabil, cel mai bun lichior din lume. În tot universul nu există un lichior mai bun pentru studenți”, spunea Short.
Se pare că englezii ar fi preluat această bautură de la indieni, precum și toate mirodeniile ce se folosesc pentru realizarea ei. Termenul de punch provine limba hindusă „pantch”, care se traduce „cinci”. Acesta este și numărul ingredientelor ce se regăsesc în băutură. Prima oară punch-ul era savurat doar de pirați. Ulterior, băutura a ajuns în Marea Britanie și a ajuns să fie extrem de renumită. După o perioadă, specialiștii au constat că punch-ul reprezintă un adevărat remediu pentru răceală. În continuare vă vom prezenta două rețete renumite.
Pentru început se curăță limeul și piersicile și se taie sub formă de felii. Ulterior, se taie în formă de cubulețe pepenele și se alege de semințe. Într-un vas se adaugă gheața și restul de ingredientelor pe care le-am enumerat mai sus. Deasupra se pune lichiorul de piersici, siropul de soc, sucul de piersici și se amestecă bine cu ajutorul unei linguri mari. Se agită foarte bine vinul spumos și se așeată circa zece minute înainte de a se servi. Gustul este fantastic! Spor la treabă!
Pentru început se adaugă cele opt pliculețe de ceai în apă fiartă și se așteaptă până când se prepară ceaiul. Acesta poate avea aromă de afine, de mentă, de alte fructe sau poate fi un ceai obișnuit. După ce este gata, se scot pliculețele și se aruncă, iar în ceaiul obținut se adaugă sucul de afine, apoi cidrul de mere. Se amestecă bine până se combină cele trei arome, apoi se adaugă zahărul brun și condimentele, adică cuișoarele, ghimbirul și scorțișoara. Se amestecă foarte bine până când se dizolvă tot zahărul. Spor la treabă!