Home » Cum să faci orice » De ce e bine să arzi frunze de salvie. Efectele uimitoare

De ce e bine să arzi frunze de salvie. Efectele uimitoare

Violeta Badea / 22.06.2021, 11:23
De ce e bine să arzi frunze de salvie. Efectele uimitoare

Frunzele de salvie sunt cunoscute de sute de ani pentru puterile lor magice. De-a lungul timpului, oamenii au folosit fumigațiile pentru curățarea spirituală, pentru a alunga energia negativă din casa lor și nu numai. Iată de ce e bine să arzi frunze de salvie. Efectele uimitoare!

De ce e bine să arzi frunze de salvie

Salvia este una dintre ierburile folosite încă din vechime pentru efectul lor uluitor de a curăța casa de energii negative, de ghinion și de insectele nedorite. Frunzele de salvie au fost folosite pentru prima dată de triburile amerindiene. Ulterior, acestea au ajuns să fie folosite și de către alte culturi. Oamenii foloseau fumigațiile cu salvie albă pentru a alunga toate spiritele rele din locuință.

În plus, acestea sunt de mare ajutor atunci când te muți într-o casă nouă sau când vrei să faci o modificare importantă în locuința ta. De asemenea, famiile greu încercate se pot baza pe fumigațiile cu salvie albă, deoarece vor scăpa imediat de necazuri și de influența negativă. De-a lungul timpului, fumigațiile au fost folosite și în magie, iar apoi specialiștii au descoperit că fumul acestei plante conține numeroase uleiuri cu proprietăți antibacteriene.

Salvia te poate scăpa și de insectele nedorite. În plus, se spune că camera în care s-a ars salvie este ideală pentru meditatii sau alte ritualuri spirituale. De asemenea, specialiștii spun că poți alunga energiile negative de pe haine sau obiecte vechi, energii acumulate de la foștii proprietari.

De ce e bine sa arzi frunze de salvie
De ce e bine sa arzi frunze de salvie

Efectele uimitoare

Cum funcționează? Ei bine, fumul de salvie este asemănător cu cel al tămâiei din biserică. Așa cum fumul ei are puterea de a răspândi energia benefică a rugăciunilor, fumigațiile cu plante are capacitatea de a curăța locuința de toate energiile negative adunate de-a lungul timpului. După terminarea ritualului, casa va avea parte de echilibrare și purificare spirituală.

Practica a fost folosită de indienii din America. Aceștia credeau cu tărie că fumul alungă tot ce este malefic dintr-o casă, mai exact toate neceazurile, frustrările, demonii, bolile și energiile negative. Mai târziu, fumul de salvie a ajuns și în Orientul Mijlociu. În acest loc, oamenii credeau că acesta este ideal pentru a ajuta la vindecarea trupului și a sufletului. Ei spuneau că fumul are capacitatea de a alungă problemele, tristețea, temerile, sau regretele.

Cum se pregătește ritualul de curățare

Iată de ce ai nevoie:

  • Un manunchi de salvie
  • Un bol de ceramică în care ăa cadă cenușa
  • Chibrit
  • O pană sau un eventai cu care împrăștii fumul

* Lasă fereastra deschisă înainte, în timpul și după finalizarea ritualului. Nu este recomandat să se acumulează fum în camera respectivă.

Cum se fac fumigațiile de salvie:

Pentru început se aprinde mănunchiul de frunze de salvie cu un chibrit. Ulterior, capătul ars va începe să emane un fum gros. Îndreaptă acest fum spre corpul tău, spre cameră sau spre obiectul pe care vrei să-l cureți. Poți folosi pana sau evantaiul. Tămâia se lasă așezată pe trup, în cameră sau pe obiectele pe care vrei să le cureți. Ai grijă ca cenușa să se colecteze în vasul ceramic.