Home » Cum să faci orice » De ce nu e bine să ții parfumurile în baie. O să le schimbi imediat locul, când o să afli asta. Avertismentul specialistului

De ce nu e bine să ții parfumurile în baie. O să le schimbi imediat locul, când o să afli asta. Avertismentul specialistului

Cojocaru Cristian / 27.02.2022, 15:48
De ce nu e bine să ții parfumurile în baie. O să le schimbi imediat locul, când o să afli asta. Avertismentul specialistului

Atunci când vine vorba despre produsele de îngrijire a corpului, tuturor ne place ca acestea să ne fie cât mai la îndemână, astfel că obișnuim să le ținem pe toate în același loc. Acest lucru este avantajos mai ales dimineața când ne pregătim să plecăm spre locul de muncă, astfel că în multe case, produsele cosmetice se regăsesc în baie. Totuși, nu este bine să ții parfumurile în baie și imediat vei afla și de ce.

Motivul pentru care să nu ții parfumurile în baie

Cu toate că te gândești că păstrarea produselor cosmetice în baie, ar putea reprezenta mediul cel mai potrivit, după ce vei citi rândurile de mai jos, te vei gândi să găsești deja un alt loc mai prielnic acestora. Unele concepții precum aplicarea parfumului în exces sau păstrarea acestuia în baie sunt cât se poate de greșite.

Dacă obișnuiești să cheltuiești mulți bani pe un parfum, atunci ar trebui să ai și grijă unde anume îl depozitezi pentru că acest lucru îi poate afecta calitatea. În afara diferențierii parfumurilor din punct de vedere al sexului destinat, acestea ar mai trebui diferențiate și pe baza calității lor.

Astfel, acestea pot fi încadrate pe baza procentului de ulei utilizat într-un parfum. Așadar, apa de toaletă are 10% ulei, în timp ce apa de parfum conține 15% – 20% ulei. Parfumul este de cea mai înaltă calitate, având o concentrație de ulei de 25%. Cu cât această cifră este mai mare, cu atâat parfumul este mai calitativ și va rezista mai mult pe piele, însă doar dacă este păstrat cum trebuie.

În momentul în care parfumul este depozitat în baie, structura moleculară a acestora poate fi distrusă. Astfel, pentru a menține parfumurile tale pentru o perioadă mai îndelungată de timp, acestea ar trebui păstrate într-un dulap din afara băii. Un expert în parfumuri, Dr. Marlen Harrison a explicat faptul că „umiditatea și căldura pot provoca descompunerea uleiurilor parfumate”. Așadar, mirosul poate fi alterat, iar produsul își pierde din proprietăți în întregime.

parfumurile în baie
Atat parfumurile cate si celelalte produse cosmetice nu trebuie sa fie depozitate in baie

Alte produse pe care să nu le ții în baie

Parfumul nu este singrul produs pe care să nu îl depozitezi în baie. La această listă se mai adaugă produsele de make-up, cosmeticele și chiar bijuteriile. Iată în cazul fiecărui produs ce motiv stă la baza acestei recomandări.

Produsele de make-up

În momentul în care depozitezi produsele de machiaj în baie, acestea sunt expuse umidității, astfel că mucegaiul și bacteriile sunt cele care acționează asupra acestora. Ulterior, cu siguranță nu vei mai dori să utilizezi acele produse. De asemenea, este recomandat ca periodic, periile de machiaj să fie curățate și uscate pentru a evita dezvoltarea bacteriilor. Acestea se păstrează într-un loc uscat.

Cosmeticele

În cazul cremelor și loțiunilor de piele care nu sunt bine închise sau sigilate, aerul umed al băii va determina dezvoltarea de bacterii care sunt capabile să provoace acnee sau iritații ale pielii. Căldura este încă un factor care poate determina separarea ingredientelor. Aceste cosmetice trebuie depozitate într-un sertar uscat, în afara băii.

Bijuteriile

Bijuteriile, de asemenea, nu au ce căuta în baie. Totodată, se recomandă ca acestea să nu fie purtate în momentul în care faci duș. Din cauza aerului umed, acestea pot oxida mai repede, lucru care va determina pierderea strălucirii lor. Excluzând aerul pur, bijuteriile conțin un anumit procent de aliaj din alte metale care vor reacționa mult mai repede într-un spațiu umed.