Friptură de miel. Ce ingrediente trebuie să adaugi pentru o savoare aparte. Carnea de miel este preferata românilor în perioada sărbătorilor pascale. Aceasta poate fi gătită în diverse modalități, dar friptura de miel pe care v-o propunem în acest articol este cea mai savuroasă și va transforma masa de duminică într-un ospăț delicios.
Nu există Paște fără carne de miel! Pentru a te bucura din plin de gustul acesteia, încercă rețeta noastră delicioasă de friptură de miel. Pentru a-i da o savoare aparte și pentru a obține o carne fragedă trebuie să urmezi, pas cu pas, instrucțiunile și să pui toate ierburile aromatice și usturoiul. Aroma deosebit de plăcută va invita toată familia și toți musafirii la masă să se bucure de acest preparat extrem de delicios.
Pentru prepararea acestei fripuri savuroase se va folosi un ceaun mare de 10 litri. Acolo se adaugă carnea de miel, untura, două căni de apă, două căni de vin și sare, după gust. Ceaunul se pune pe foc și se amestecă bine totul, folosind o lingură mare de lemn. Se fierbe timp de circa o oră, iar dacă scade lichidul, se adaugă treptat vinul și apa.
După ce s-a scurs acest timp, se adaugă costița de porc tăiată felii, ceapa, ardeiul iute, usturoiul zdrobit și praful de piper. Toate ingredientele de amestecă bine și se completează cu vin, doar dacă este necesar. Friptura este gata, atunci când carnea de miel se desprinde de pe oase, iar sosul a scăzut suficient. Spor la treabă și poftă bună!
Carnea de miel este o sursă importantă de fier și potasiu, astfel este ideală pentru persoanele care doresc să-și îmbunătățească masa musculară. Nutriționiștii o recomandă adesea sportivilor care se recuperează după ce au depus foarte mult efort. De asemenea, este recomandată oamenilor care au suferit intervenții chirurgicale, deoarece se spune că ajută la refacerea țesuturilor.
Carnea de miel conține următoarele substanțe: acizi grași Omega 3, complexul B, minerale necesare organismului precum fier, zinc, fosfor și calciu și doar 35% grăsimi saturate, care provin din fibrele cărnii când este preparată fără ulei. Cealaltă parte de 65% din grăsimile conținute de acestea sunt mononesaturate și polinesaturate, fiind considerate cele mai sănătoase tipuri de grăsimi pentru organism.
Carnea de miel este recomandată persoanelor care suferă de anemie, deoarece conține foarte mult fier. De asemenea, aceasta contribuie la îmbunătățirea sistemului imunitar. În plus, carnea de miel asigură energia necesară organismului, deoarece conține proteine ușor digerabile și aminoacizi. Medicii o recomandă și pentru că are capacitatea de a preveni bolile cardiace.