Home » Cum să faci orice » Ingredientul banal din bucătărie care îți păstrează blugii ca noi, indiferent cât de des îi speli. Iată cum poți să îi cureți de fapt

Ingredientul banal din bucătărie care îți păstrează blugii ca noi, indiferent cât de des îi speli. Iată cum poți să îi cureți de fapt

Nistor Alexandru / 24.01.2022, 16:36
Ingredientul banal din bucătărie care îți păstrează blugii ca noi, indiferent cât de des îi speli. Iată cum poți să îi cureți de fapt

Ne petrecem mult timp din viața noastră în blugi. Și având în vedere costul denimului de calitate superioară, precum și timpul și efortul depus în cabinele de probă sau online pentru a găsi perechea perfectă, este logic să acordăm o atenție sporită acestor articole de îmbrăcăminte de bază, mai ales când vine vorba de spălarea lor. Descoperă ingredientul banal din bucătărie care ne păstrează blugii ca noi.

Cum îți păstrezi blugii ca noi timp îndelungat

Astăzi, blugii au devenit o piesă vestimentară indispensabilă, care se regăsesc în garderoba fiecăruia dintre noi. Îi folosim atât pentru a merge la birou, pentru a ieși la o petrecere, dar și pentru a sta în casă. Așadar, cu toții avem o pereche de blugi preferată care ne-am dori să reziste cât mai mult.

Chiar dacă tindem să spunem că dacă nu îi spălăm prea des, ei își păstrează culoarea intactă mai mult timp, ei bine, blugii ar trebui spălați la fel de des la alte articole vestimentare. Și ei adună bacterii care, odată cu trecerea timpului, cauzează un miros neplăcut. Nimeni nu își dorește pantaloni din denim care să emane un miros urât, nu-i așa? Află cum se spală blugii, astfel încât materialul și culoarea să reziste cât mai mult timp.

Cum să speli perechile de blugi preferate

Atunci când vrei să îți speli blugii, încearcă înainte să îi înmoi bine și apoi să îi pui în mașina de spălat. De asemenea, nu uita să te asiguri că ciclul de spălare este programat pentru haine delicate. În acest fel ești sigur că blugii tăi vor ieși curați, fără ca materialul să se deterioreze.

Cum îți păstrezi blugii ca noi timp îndelungat
Cum îți păstrezi blugii ca noi timp îndelungat

O altă variantă ar fi spălatul la mână. Întoarce-i pe dos și pune-i în cadă sau într-un lighean cu apă și lasă-i acolo între 20 și 30 de minute. Apa trebuie neapărat să fie rece sau la temperatura camerei pentru că, în caz contrar, țesătura se va strânge și va începe să își piardă din culoare. De asemenea, alege să îi speli cu un detergent lichid, pentru a evita reziduurile de săpun.

Ingredientul banal din bucătărie care păstrează blugii ca noi

Dacă ai o pereche de blugi pe care nu vrei să o strici prin spălare, află că există un truc care te ajută să o păstrezi intactă mai mult timp. Atât materialul, cât și culoarea vor rezista mai bine, indiferent de cât de des o speli. Ei bine, atunci când pui blugii la înmuiat în apă, adaugă și puțin oțet peste.

Acesta este ingredientul banal care păstrează blugii ca noi, pentru că acționează ca un balsam natural, care nu îi deteriorează. Iar mirosul de oțet va dispărea de pe pantaloni, imediat ce se vor usca.

În cazul în care ai o pereche de blugi care nu sunt foarte murdari sau nu sunt purtați de multe ori și au prins puțin miros, îi poți agăța de un cârlig, pentru a-i aerisi.