Home » Life & Style » Cum se spală corect blugii. Metoda simplă prin care nu mai intră la apă

Cum se spală corect blugii. Metoda simplă prin care nu mai intră la apă

Manolică Anca / 22.03.2021, 10:02
Cum se spală corect blugii. Metoda simplă prin care nu mai intră la apă

Oricine are cel puțin o pereche de blugi în garderobă, pentru că sunt practici și se pot asorta la diferite ținute. Însă, o mare problemă a lor, și a hainelor, în general, este faptul că intră la apă, mai ales după prima spălare. Ne trezim că devin ba mai scurți, ba mai strâmți. Află cum se spală corect blugii pentru a nu mai intră la apă.

Cum se spală corect blugii

Îi purtăm zi de zi pentru că sunt practici, rezistenți și pot fi asorțati ușor multor ținute. Însă, ce ne facem cu ei când, deja după prima spălare, ei devin mai strâmți și mai scurți. Este imposibil să îți cumperi o pereche nouă de blugi și să nu intre la apă cel puțin un deget, mai ales dacă sunt făcuți 100% din bumbac.

Aproape toate hainele făcute din bumbac, inevitabil, intră la apă la primele spălări. Excepție o fac cei care au peste 40% fibre sintetice în urzeală. Așadar, este foarte important să știm cum se spală corect blugii și cum se storc, înainte de a îi pune la uscat. Așadar, iată cum trebuie să procedezi.

Metoda simplă prin care nu mai intră la apă

Din fericire, există există o metodă simplă și eficientă pentru a evita aceste situații neplăcute și a ne putea bucura cât mai mult de perechea noastră de blugi preferată. Ideal ar fi ca aceștia să se spele de mână, iar în cazul în care se spală la mașină, să se facă la un program fără stoarcere. De asemenea, este important ca aceștia să fie întorși pe dos și puși în mașina doar cu culori asemănătoare (în acest caz numai închise).

Folosește, de preferat, detergentul lichid pentru a spăla blugii
Folosește, de preferat, detergentul lichid pentru a spăla blugiimas

Se folosește o cantitate moderată de detergent, de preferat detergent lichid special pentru hainele de culoare închisă, pentru blugii albaștri sau negri. Acesta este mult mai eficient și nu pătează, un lucru foarte important pentru blugii de culoare neagră. De asemenea, datorită faptului că este lichid se va dizolva mult mai ușor, mai ales dacă se spală cu apă la temperatură scăzută.

Mai apoi, se clătesc cu oțet și puțin șampon, care relaxează fibrele de bumbac, împiedică decolorarea și mai ales îi împiedică să mai intre la apă. După ce s-au înmuiat bine în apa cu oțet, îi mai poți clăti încă o dată în apă călduță și apoi să îi storci ușor în mână. Atenție, nu trebuie făcuți funie și storși până la refuz!

Pasul următor este să folosești un prosop mare de bumbac, de culoare deschisă, pe care se întind blugii și se rulează prosopul ca pe o clătită. Acesta va absorbi toată umezeala din blugi, astfel că aceștia se vor usca mai repede, dar vor fi și bine întinși. Materialul lor rămâne neted și nu va mai fi nevoie să fie călcați. De asemenea, dacă nu alegi această variantă de uscare, ai grijă ca, dacă îi lași la uscat în aer liber, să nu fie direct la soare. Astfel, vei evita decolorarea lor.