Home » Cum să faci orice » Leguma care te scapă de gândacii din casă. Unde trebuie așezată

Leguma care te scapă de gândacii din casă. Unde trebuie așezată

Bucur Ioana / 16.06.2022, 17:58
Leguma care te scapă de gândacii din casă. Unde trebuie așezată

Din nefericire, cel puțin o dată în viață, locuința ne este invadată de musafiri nedoriți. Dacă produsele chimice din comerț nu fac față sau, pur și simplu, nu le dorești ca primă soluție la care apelezi, există o variantă naturală, deloc toxică pentru oameni sau animalele de companie. Aceasta este leguma care te scapă de gândacii din casă. Un truc ușor de folosit, ce promite rezultate, dacă este folosit corect.

Care este leguma care poate ține gândacii din casă departe

Cine ar fi crezut că sectorul de produse proaspete din orice supermarket conține ingredientul principal al unui truc ce te poate scăpa de gândacii din casă? În mod surprinzător, nu este vreo legumă specială, crescută în zone îndepărtate, ci una cât se poate de banală, folosită de români într-o multitudine de rețete, mai ales în salate.

Vorbim despre castravete. Mirosul lui va ține gândacii departe de locuința ta. Tot ce trebuie să faci este să tai castravetele în felii, apoi să le pui în locurile din bucătărie unde ai văzut că apar de cele mai multe ori gândacii. Mirosul de castravete îi va îndepărta imediat și nu te vor mai deranja.

O altă metodă de a scăpa de gândaci și alte insecte nedorite este bicarbonatul de sodiu. Se prepară un amestec din părți egale bicarbonat și zahăr, pe care să o presari în toate colțurile casei. În urma consumării acestui amestec, gândacii vor muri pe capete. Bicarbonatul de sodiu interacționează cu acidul stomacal al gândacilor, iar rezultatul este moartea rapidă a acestuia.

Frunzele de dafin sunt și ele eficiente. Acestea trebuie măcinate, iar pulberea obținută se pune prin casă, în zonele în care au insectele au fost observate.

Leguma care te scapă de gândacii din casă. Unde trebuie așezată
Soluții eficiente care te pot ajuta să scapi de gândacii din casă

Soluții naturale

Vara este anotimpul geamurilor deschise, excursiilor și zilelor petrecute afară, în mijlocul naturii. Din nefericire, este și sezonul insectelor și mușcăturilor acestora – unele periculoase pentru sănătatea organismului uman.

Tot în această perioadă, pe rafturile magazinelor apar produse care promit să le țină la distanță, de la muște, țânțari, căpușe, până la molii. Totuși, înainte de a ne împrăștia prin casă produse chimice, merită să încercăm și câteva soluții naturale, dar care pot fi la fel de eficiente.

Un truc eficient pentru a ține muștele departe de casă este o soluție pe bază de lămâie. Taie patru felii și lasă-le la fiert în 250 de mililitri de apă, timp de o oră. Dacă este nevoie, mai adăugă din când în când apă. Așteaptă până când soluția obținută se răcește, pune-o într-un recipient cu pulverizator și folosește-o prin camere.

Și uleiurile esențiale, cum ar fi cel de lavandă, eucalipt, mentă sau lămâie, amestecate cu apă și pulverizate în încăperi, vor alunga muştele și vor preveni apariția acestora.

Dacă vrei să scapi de muște și țânțari dintr-un singur foc, cea mai bună variantă este cea a uleiurilor esențiale. Pune într-un difuzor de aromaterapie câteva picături de ulei esenţial de mentă, cedru sau eucalipt. Aromele vor ţine la distanţă nu doar ţânţarii, ci și muștele.

Lămâile sut eficiente când vrem să scăpăm de țânțari. Lasă prin casă câteva sferturi de lămâie în care ai înfipt cuișoare aromate. Aceste „capcane” pot fi așezate și printre ghivecele de flori, pe pervazul ferestrei sau în alte spații.