Home » Cum să faci orice » Pască fără aluat, după rețeta lui chef Sorin Bontea. Secretul care o face absolut delicioasă

Pască fără aluat, după rețeta lui chef Sorin Bontea. Secretul care o face absolut delicioasă

Alexandru Cazacu / 21.04.2022, 11:08
Pască fără aluat, după rețeta lui chef Sorin Bontea. Secretul care o face absolut delicioasă

Paștele este una dintre cele mai importante sărbători creștine de peste an. Cu această ocazie, gospodinele din toate colțurile țării pun pe masă fel și fel de preparate tradiționale specifice sărbătorilor pascale. După cum bine știm, pasca este unul dintre cele mai îndrăgite preparate ale românilor, în această perioadă. În acest context, noi ți-am pregătit astăzi o rețetă de pască fără aluat. Hai să vedem care este secretul lui chef Sorin Bontea pentru o pască absolut delicioasă.

Pască fără aluat, după rețeta lui chef Sorin Bontea

Mai sunt doar câteva zile până la Paște și, cel mai probabil, majoritatea gospodinelor și-au făcut deja planuri cu privire la ce vor pune pe masa de paște. Pasca este nelipsită de pe mesele de Paște ale românilor, așa că Chef Sorin Bontea vine cu o rețetă inedită de pască fără aluat. Rețeta este una simplă, însă rezultatul va fi cu adevărat uimitor. Iată care sunt ingredientele necesare și modul de preparare.

Ingrediente:

  • 700 g brânză de vaci
  • 400 g smântână
  • 4 ouă
  • 50 g făină de grâu
  • 100 g griș
  • 250 g zahăr tos
  • 2 pliculețe zahăr vanilat
  • coaja rasă de la o lămâie
  • esență de vanilie
  • 200 g stafide
  • 80 g unt
  • 1 lămâie.

Pască fără aluat – Mod de preparare 

Mai întâi, trebuie să menționăm faptul că, pentru această rețetă de pască fără aluat, toate ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei. Așadar, pentru început, vom bate într-un bol cele patru ouă cu zahărul, pentru aproximativ 2-3 minute. Adăugăm apoi brânza de vaci și, cu ajutorul unui mixer, setat la o treapta inferioară, continuăm să amestecăm.

Turnăm peste brânză cele 400 grame de smântână și mixăm până se încorporează și aceasta. Punem apoi untul, esența de vanilie și zeama de la o jumătate de lămâie. Adăugăm în compoziție și coaja rasă de lămâie și amestecăm bine toate ingredientele.

Acum, încorporăm treptat în compoziție cele 50 de grame de făină și grișul. Au mai rămas doar stafidele, iar acesta este momentul când le vom adăuga și pe acestea. Ei bine, compoziția pentru pască fără aluat este gata.

Rețetă de pască fără aluat
Rețetă de pască fără aluat

Pască fără aluat – coacere

Luăm o tavă rotundă (cu diametrul de aproximativ 25 cm) pe care o tapetăm cu unt, puțin zahăr și făină de grâu. Turnăm compoziția în tavă, o netezim uniform și dăm pasca la cuptorul preîncălzit la 160 de grade Celsius, pentru aproximativ 60 – 70 de minute, în funcție de cuptorul fiecăruia.

Spre sfârșitul coacerii verificăm pasca, iar când este gata o scoatem din cuptor și o lăsăm să se răcească, până când ajunge la temperatura camerei. Acum, nu ne mai rămâne nimic de făcut decât să presărăm deasupra puțin zahăr pudră, după care o putem tăia și savura.

Aceasta a fost rețeta de pască fără aluat prezentată de celebrul chef Sorin Bontea. Cu siguranță, toți musafirii vor aprecia gustul deosebit al acestui minunat desert, iar nouă nu ne mai rămâne decât să vă urmăm Poftă Bună!

Se spune că la Cina cea de Taină, Hristos și apostolii au mâncat carne de miel după ritualul evreiesc. Azima servită la Cină (pâine mâncată de evrei la Paștele evreiesc) este reprezentată de pască. Pentru creștini, mielul, pasca și vinul au alte semnificații. De exemplu, mielul îl reprezintă pe Mântuitor, care își accepta sacrificiul, iar pasca și vinul semnifică sacrificiul.