Home » Cum să faci orice » Plante care aduc dragostea și bunăstarea în casă. Sunt ușor și simplu de îngrijit

Plante care aduc dragostea și bunăstarea în casă. Sunt ușor și simplu de îngrijit

Alexandru Cazacu / 22.03.2022, 10:40
Plante care aduc dragostea și bunăstarea în casă. Sunt ușor și simplu de îngrijit

În cadrul emisiunii „Adevăruri Ascunse” de la Antena 3, Lidia Fecioru a vorbit despre unele plante care aduc dragostea și bunăstarea în locuință. Potrivit bioenergoterapeutul, unele plante atrag bucuria și prosperitatea în casele noastre și oferă protecție și noroc. Haideți să vedem care sunt unele dintre acestea și ce spune specialista despre ele.

Plante care aduc dragostea și bunăstarea în casă

Conform Lidiei Fecioru, bambusul atrage prosperitatea, bucuria și norocul în casă. În opinia bioenergoterapeutului, este bine să avem o astfel de plantă în locuința noastre, deoarece ne oferă ajutor atât în dezvoltarea spirituală, cât și ce personală. Acestea fiind spuse, hai să aflăm ce plante aduc bunăstare și dragoste în casă.

Busuiocul

Pe lângă faptul că este folosit cu succes în bucătărie, busuiocul atrage dragostea și succesul. După cum bine știm, busuiocul este o plantă aromată, iar în trecut, femeile de pe la sate se dădeau cu busuioc atunci când mergeau la horă. De asemenea, această plantă atrage pasiunea și poate fi pusă în orice loc din casă, a spus Lidia Feciorul la Antena 3.

Trifoiul atrage bunăstarea

Toată lumea știe că trifoiul atrage banii, însă nu mulți știu că el oferă și o bună protecție energetică. Se spune că o floare de trifoi pusă pe frunte ajută la îmbunătățirea puterii fizice. Să nu mai vorbim de nectarul florilor acestei plante care, potrivit specialistei, este foarte bun.

Iasomia

Florile de iasomie atrag dragostea și banii, însă favorizează și îndeplinirea dorințelor. După cum susține Lidia Fecioru, atunci când avem ceartă în casă, pentru a mai calma puțin spiritele, putem să aprindem un bețișor parfumat cu iasomie.

Lămâiul

Este la fel de bine să avem un lămâi în casă, mai ales că aduce fericire și lumină. Este un simbol al prieteniei și purificării. Dacă vrem să ne regenerăm energia pozitivă, la masaj putem folosit uleiul de lămâie, mai spune experta.

Plante care atrag bunăstarea - Lămâiul
Plante care atrag dragostea și bunăstarea – Lămâiul

Orhideea simbolizează iubirea

În afara faptului că sunt extrem de frumoase, orhideele simbolizează dragostea și sunt foarte ușor de îngrijit. De asemenea, aceste minunate flori atrag prieteniile, iar oamenii se simt bine atunci când le primesc. Se spune că este cadoul perfect pentru cine își dorește un copil.

Rozmarin

Cu siguranță, majoritatea gospodinelor folosesc adesea această plantă la gătit. Însă, nu sunt mulți cei care știu că rozmarinul sporește puterea de concentrare și ne ajută să ne odihnim mai bine. Așadar, dacă avem o astfel de plantă în ghiveci este bine să o așezăm în dormitor. Unii specialiști susțin că ajută la purificare și oferă protecție.

Limba soacrei

Făcând parte din familia dracena, „Limba soacrei” este o plantă aproape imposibil de distrus. Conform spuselor Lidiei Fecioru, dacă o avem în casă ne ajută să fim mai energici.

Locul din casă unde e bine să așezăm plantele 

Deși cele mai multe plante au nevoie de lumină pentru a se dezvolta corespunzător, Orhideea nu suportă razele directe ale soarelui. Bambusul, ficusul sau lămâiul pot fi puse la intrarea în casă. În schimb, plantele norocoase trebuie așezate în sufragerie, aceasta fiind camera unde petrecem cel mai mult timp.

Bioenergoterapeutul este de părere că în sufragerie e bine să avem o plantă care atinge tavanul. Pe de altă parte, ferigile rezistă foarte bine în baie, mai spune Lidia Fecioru.