Home » Life & Style » 5 flori de interior care aduc noroc. Atrag prosperitatea

5 flori de interior care aduc noroc. Atrag prosperitatea

Voicu Costin / 16.03.2022, 10:25

Florile de interior aduc o pată de culoare, vitalitate şi parfum casei voastre. Se spune că unele dintre ele au puteri magice şi aduc norocul și belșug în locuința unde sunt amplasate. Oamenii superstițioși pot planta aceste flori și pot avea grijă de ele. Astfel, ei vor avea parte de noroc și vor avea bani din abundență, cel puțin așa arată unele superstiții din popor care prezintă aceste plante ca fiind adevărate talismane norocoase. Care sunt florile care atrag prosperitatea în casă?

Flori de interior care aduc noroc

Orhideea

Orhideea este apreciată pentru frumusețea și gingășia ei și poate fi dăruită în aproape orice împrejurare. O orhidee într-o culoare aprinsă este perfectă pentru a fi dăruită persoanei iubite. Orhideele albe pot fi dăruite în cadre mai formale, iar cele galbene, mov, verzi sunt potrivite pentru a fi oferite prietenelor și persoanelor apropiate.

Este una dintre cele mai apreciate și mai populare flori, mai ales în țara noastră. Ea semnifică eleganţă, sofisticare și gingășie, fiind și o floare care este asociată cu fertilitatea, bogăţia, luxul şi norocul. De asemenea, simbolizează abundenţa şi se spune că sporeşte succesul în carieră.

Condițiile prielnice pentru orhidee

Cele mai bune locuri de creștere a orhideelor sunt pervazele, fereastra cu expoziție sudică fiind ideală pentru creșterea și dezvoltarea corectă a unei orhidei.

Orhideea iubește lumina, dar nu direct pe flori sau frunze (se usucă). Inclusiv rădăcinile au nevoie de lumina, de aceea se folosesc ghivece transparente. Atenție! Nu scoate orhideele în razele directe ale soarelui, acestea au nevoie de lumina filtrată. Iarna preferă temperaturi cuprinse între 14 și 16 grade C, iar vara este ideală temperatura cuprinsă între 22-24 de grade Celsius.

Udarea se face la 7-9 zile, dimineața, prin scufundarea ghiveciului în apă pentru câteva minute sau prin udarea ușoară a rădăcinilor, fără a atinge frunzele sau mugurele de înflorire.

Arborele de jad („Crassula ovata‟)

Crassula ovata este o plantă suculentă de interior, i se mai spune și „Copacul banilor‟ sau „Arborele de jad‟. Această floare este renumită pentru longevitatea sa.

Are flori mici, roz sau albe, originară din provinciile din Africa de Sud și Mozambic. Este comună ca plantă de apartament în întreaga lume. O mare parte din popularitatea să provine din nivelul scăzut de îngrijire necesar. Planta de jad necesită puțină apă și poate supraviețui în majoritatea condițiilor de interior. Este uneori denumit arborele banilor.

Condiții de îngrijire a Arborelui de jad

Se udă puţin, doar când solul este uscat. De asemenea, are nevoie de multă lumină, însă nu trebuie să stea în bătaia directă a soarelui.

Bambus norocos („Lucky Bamboo‟)

De exemplu, dacă are 3 tulpini, planta se concentrează pe fericire şi viaţă lungă, 6 tulpini pe bogăţie, 7 tulpini pe sănătate, 9 pe norocul general, iar dacă are 10 tulpini, te va ajuta să atingi perfecţiunea.

Sfaturi de îngrijire ale bambusului norocos

Tot ce trebuie să faceți este să le oferiți igienizare regulată, schimbarea apei din recipient săptămânal, lumina multă, fără soare direct. Nu este necesară fertilizarea. Lunar se scoate planta din vas, se spală sub jet de apă atât rădăcinile, tulpinile cât și frunzele, se spală bine vasul și pietricelele din vas (dacă există) și se înlocuiește apa.

Arborele banilor („Pachira aquatica‟)

Pachira aquatica, cunoscut şi sub denumirea de „Arborele banilor‟, se spune că este aducător de venituri mari şi, implicit, de noroc. De asemenea, acest arbore este un purificator de aer excelent, aducător de pace şi de armonie, în casă.

Pachira aquatica este o plantă originară din America centrală și zona nordică a Americii de Sud, ce poate atinge 20 de metri în mediul său natural, dar ca plantă de interior atinge dimensiunile unui arbust.

Instrucțiuni de îngrijire

Pachira este un arbust ușor de crescut ca plantă de interior. Nu este pretențios, dar trebuie totuși să-i asigurați un climat și atenție corespunzătoare. Protejați arborele norocos pe perioada de iarnă, pentru că nu suportă bine înghețul și, de asemenea, feriți-l pe toată perioada anului de vânt cald, uscat.

În ceea e privește udarea, nu uitați că este un arbust tropical, deci trebuie udat regulat și din belșug pe perioada verii. Iarna se udă mai rar. În perioada de creștere (lunile calde) trebuie tratat frecvent cu îngrășământ.

Trifoi

Deși nu este un membru real al familiei de trifoi, oxalis sau trifoi fals are frunzele tradiționale în formă de trifoi. Toate plantele în formă de trifoi sunt considerate norocoase în feng shui. În folclorul irlandez, numărul trei este considerat foarte norocos, astfel încât plantele cu trei frunze sunt considerate plante norocoase.

Cele trei frunze ale trifoiului sunt menite să reprezinte credința, speranța și iubirea. Sfântul Patrick credea că planta simbolizează Sfânta Treime. Dacă planta ta are a patra frunză, aceasta este considerată norocoasă.