Home » Life & Style » 7 obiecte și reguli Feng Shui pentru birou. Atrag succesul în carieră

7 obiecte și reguli Feng Shui pentru birou. Atrag succesul în carieră

Voicu Costin / 27.02.2022, 20:35
7 obiecte și reguli Feng Shui pentru birou. Atrag succesul în carieră

Dorința de a avea parte numai de lucruri bune în viață ne face să ne inspirăm din obiceiurile și tradițiile unor popoare de peste hotare. Poporul chinez a descoperit câteva lucruri care duc la bunăstare și care a reușit să le împărtășească cu oamenii din toată lumea. Feng shui este unul din stilurile de viață pe care și românii au început să îl împrumute, în dorința de a avea parte doar de lucruri bune. Care sunt lucrurile care nu trebuie să lipsească de pe biroul nostru?

Ce este Feng Shui

Feng Shui este un ansamblu de principii de geomanție, care afirmă că formele și mediul ambiant pot influența principiul Qi. Scopul este realizarea armoniei locurilor în care oamenii trăiesc, prin analiza fluxurilor de energie din mediul înconjurător. Bazându-se pe teoria celor 5 elemente (pământ, metal, apă, lemn, foc) și pe principiile yin și yang, expertul Feng-shui încearcă să reechilibreze forțele care se manifestă local pentru a ameliora, sănătatea, prosperitatea și comportamentul persoanelor.

Un Qi pozitiv aduce noroc, un Qi negativ aduce ghinion. Cele patru centre de interes majore din Feng shui sunt: bogăția, fericirea, longevitatea și sănătatea copiilor. Primele vestigii atestând utilizarea Feng shui datează din secolul al III-lea d.Hr.

Știința Feng Shui este considerată ca având izvorul în strânsă dependență a poporului chinez față de pământ, recoltă și climă. Bunăstarea era inseparabilă de productivitatea pământului și de schimbarea anotimpurilor. Feng Shui a fost utilizat pentru ghicirea locurilor potrivite pentru cimitire, pentru că se credea că averile celor în viață erau profund influențate de bunăstarea strămoșilor.

Dacă cimitirele erau amplasate în văi întunecoase sau în locuri expuse, spiritele celor morți ar fi putut fi neliniștite și rudele în viață ar fi putut trece prin nenorociri sau ar fi putut avea o sănătate șubredă. Filosofia taoistă consideră că omul este o copie în miniatură a Universului, adică ceea ce este sus în Cer, se găsește și jos, pe Pământ. De aceea, mișcarea energiei Qi este importantă în armonizarea omului cu natura.

De-a lungul timpului, prin studii și practică, specialiștii Feng shui au generat o serie de principii și reguli Feng shui cu ajutorul cărora ei susțin că (dacă sunt aplicate corect), se obțin îmbunătățiri reale în viața oamenilor. Chinezii cred că datorită metodelor Feng shui, China a cunoscut cea mai înfloritoare dezvoltare, descrisă în textele istorice ca „perioada de aur”, în timpul dinastiei Tang. Yin și Yang simbolizează două puteri egale.

Feng Shui a fost practicat de cel puțin 3 000 de ani, deși simbolurile și filosofia care le include sunt mai recente.

Reguli feng shui pentru birou

Biroul reprezintă a doua noastră casă, de aceea, spațiul unde lucrăm și colectivul sunt cele mai importante lucruri. Pentru a beneficia de liniște, armonie și prosperitate, locul trebuie decorat într-un anumit fel, potrivit stilului Feng shui. Ţi-am pregătit 7 reguli Feng shui pentru birou, care îţi vor aduce numai lucruri bune!

Elementele Feng shui îți aduc prosperitate, productivitate, cresc comunicarea şi învăţarea şi asigură un echilibru optim la locul de muncă. Care sunt lucrurile pe care trebuie să le respectăm?

  1. Aşază pe birou un obiect care simbolizează succesul: cocoş, dragon, cal, ţestoasă, elefant.
  2. Nu sta niciodată cu spatele în dreptul unei uşi sau ferestre. Uşa atrage riscul de a fi înşelat de colegi sau de a avea colaboratori nesinceri. Încearcă să poziţionezi scaunul cu spatele către un perete, iar biroul nu trebuie nici el poziţionat cu spatele la uşă.
  3. Biroul trebuie așezat pe partea de sud-est pentru a ne bucură de succes.
  4. Dacă în cameră sunt mai multe birouri, nici una din persoane nu trebuie să stea cu spatele la celelalte. Ar trebui să existe o permanentă comunicare vizuală. Amplasaţi birourile astfel încât fiecare să îl vadă pe celălalt şi cu toţii să aibă vizibilitate către uşa.
  5. Ordinea trebuie să fie permanentă la locul de muncă. Acest lucru reprezintă și cartea voastră de vizită, dar și prezența stilului Feng shui va ajută din plin.
  6. Spaţiul în care lucrezi trebuie să fie bine iluminat. Lumina naturală este foarte importantă, de aceea este important ca spațiul să fie luminat din plin. Dacă nu beneficiezi de lumină naturală la tine în birou, atunci o poţi suplimenta cu cea artificială.
  7. Un obiect verde amplasat în colţul de sud-est al biroului garantează prosperitatea afacerii, dar va asigura și succesul vostru!