Iubitorii de flori vor aprecia mereu o plantă frumoasă. Oamenii aleg să crească flori în căminele lor pentru a oferi o imagine mai colorată locului, unii pentru că sunt iubitori de plante, iar alții pentru că sunt benefice pentru sănătate. Orhideele se numără printre florile crescute de oameni în casele lor. Dacă ați eșuat în a menține o orhidee pe timpul iernii urmați sfaturile noastre! Sigur vă vor fi de folos!
Orhideele formează o familie de plante în cadrul monocotiledonatelor. Este cea mai diversificată și răspândită dintre familiile de plante superioare și conține peste 30.000 de specii și peste 200.000 de hibrizi.
Sute de cercetători din străinătate fac referire la orhideele pe care le putem găsi în România. Unele specii pe care puteți să le întâlniţi sunt: Sângele Voinicului și Papucul Doamnei. Ele sunt protejate prin lege începând cu anii 1938 și 1939.
[rssfeed id='1612173855' template='list' posts=2]Orhideele au devenit o pasiune pentru mulți entuziaști care au format chiar și cluburi care se ocupă cu creșterea plantelor, protecția lor și organizarea de întâlniri și expoziții. Astfel de cluburi se găsesc în majoritatea țărilor, inclusiv în România
În Grecia antică se foloseau orhidee în ritualuri închinate zeiței Demeter (zeița recoltei) și erau considerate sacre. Confucius vorbește în textele sale cu mult entuziasm despre orhidee. Civilizațiile din America foloseau orhidee pentru a venera zeitățile.
Pe atât de frumoase, pe atât de pretențioase! Orhideele sunt flori superbe cu un diferit colorit dar sunt și foarte sensibile. Creșterea lor este destul de dificilă, iar în perioada rece are nevoie de anumite condiții pentru a vă bucura de ea mereu.
Floarea exotică reprezintă un simbol al gingășiei și al frumuseții, de aceea atenția oferită pe durata sezonului rece trebuie sporită.