Home » Life & Style » 4 plante care poartă noroc de Revelion. Ce e bine să ai în casă în Noaptea dintre Ani

4 plante care poartă noroc de Revelion. Ce e bine să ai în casă în Noaptea dintre Ani

Voicu Costin / 29.12.2021, 07:45
4 plante care poartă noroc de Revelion. Ce e bine să ai în casă în Noaptea dintre Ani

Decorul interesant și plăcut oferit de plante atrag oamenii să le planteze în curtea lor sau să le țină în ghivece, în apartament sau casă. Legate de trecerea dintre ani sunt câteva superstiții, pe care românii încearcă să le respecte, pentru a avea noroc în noul an ce vine. Care sunt plante despre care se spune că poartă noroc de Revelion?

Plante care poartă noroc de Revelion

Românii nu termină bine cu mesele îmbelșugate de Crăciun, că se pregătesc intens de pregătirea preparatelor pentru noaptea de Revelion. Pe lângă pregătirile privind masa și băuturile alese, oamenii se preocupă și de imaginea lor. Saloanele de înfrumusețare sunt pline ochi de femei și bărbaţi care se aranjează pentru Noaptea dintre Ani.

Superstiţiile au și ele o importanţă aparte, de aceea mulți români încearcă să le respecte. Se spune că trebuie să purtăm ceva roşu, ceva nou, bani mulţi şi să avem în ghiveci o plantă care să atragă asupra casei noastre noroc din belşug, sănătate, dragoste, prosperitate şi veselie în anul ce vine.

Care sunt plantele aducătoare de noroc pentru oameni aflăm în rândurile următoare.

Orhideea

Este cea mai diversificată și răspândită dintre familiile de plante superioare. Familia orhideelor conține peste 30.000 de specii și peste 200.000 de hibrizi. Această plantă elegantă se spune că aduce noroc în special antreprenorilor. Așadar, dacă aveți o afacere de condus și vreți să fie și profitabilă cumpărați o orhidee pentru casa voastră!

Trandafir japonez

Numele popular, trandafirul japonez este un arbust originar din China, Japonia sau India. Este un copăcel decorativ cu aspect de tufă sau poate crește înalt ca un pom. Florile multicolore și frunzele ovale de culoare verde închis pot fi o delectare în casa dumneavoastră. Reprezintă un simbol al dragostei și înțelegerii.

Crăciunița

În perioada iernii, crăciunițele pot fi florile ideale care vă aduc bucurie în casă, datorită coloritului special. Plantele de culoare roșie, roz sau crem reprezintă un simbol al Crăciunului. Oferite în dar de oameni în perioada sărbătorilor, această floare cu frunze verzi și roșii poate să vă decoreze superb colțul casei.

Vâscul

Vâscul, mai ales cel ataşat la un stejar a fost privit ca fiind o plantă sfântă de către druizii antici. De fapt, ei credeau că planta este cel mai bun remediu pentru toate bolile şi otrăvurile.

Viscum album este o specie de vâsc din familia Santalaceae, cunoscut sub numele de vâsc european sau  vâscul comun. Planta este originară din Europa și din vestul și sudul Asiei. Vâscul a fost una dintre numeroasele specii descrise inițial de Linnaeus . Numele său de specie este adjectivul latin albuș „alb”.

O tradiţie spune că, dacă o femeie nu a fost sărutată sub vâsc, va rămâne singură în anul care vine, de aceea, fetele singure trebuie să profite de ocazie!

Un obicei vechi, originar din Marea Britanie, spune că sătenii trebuie să lege o creangă de vâsc la gâtul vacilor, pentru că acestea să fete viţei sănătoşi şi să ferească laptele de ghinioane.

Unele țări din Europa au un altfel de tradiție când vine vorba de vâsc. La ora douăsprezecea noaptea, în seara de Crăciun, oamenii ard planta pentru a avea noroc în anul următor.