Home » Cum să faci orice » Prăjitură pufoasă cu caise și iaurt. Cea mai simplă rețetă. Rezultatul este un deliciu

Prăjitură pufoasă cu caise și iaurt. Cea mai simplă rețetă. Rezultatul este un deliciu

Manolică Anca / 10.08.2021, 13:28
Prăjitură pufoasă cu caise și iaurt. Cea mai simplă rețetă. Rezultatul este un deliciu

Prăjiturile cu fructe sunt delicioase și rapid de făcut. Indiferent de anotimp, sigur găsești în casă un fruct pe care să îl integrezi în compoziția un desert gustos. În acest articol, vom prezenta o rețetă de prăjitură pufoasă cu caise și iaurt, absolut delicioasă, pe care ar trebui neapărat să o încerci.

Cum faci o prăjitură pufoasă cu caise și iaurt

Cele mai bune prăjituri sunt cele cu fructe, iar prăjitura cu caise și iaurt este nu doar gustoasă, dar și foarte ușor de preparat. E o prăjitură simplă, pe care oricine o poate face cu succes, o prăjitură la care se pot folosi orice fructe dulci-acrișoare, fie ele proaspete sau congelate: cireșe, vișine, căpșune, zmeură, afine, coacăze, caise, piersici.

Desertul va avea un gust echilibrat dulce-acrișor, o textură aerată și va fi plin de fructe, perfect pentru a servi întreaga familie. Este recomandat ca fructele să nu provină din compot pentru că sunt mult prea dulci și mult prea zemoase.

Ingrediente

  • un kg de caise proaspete
  • 200 g de unt moale
  • 200 g de zahăr pudră
  • 250 g de făină
  • 120 g de iaurt natural (se poate folosi și iaurt grecesc sau smântână pentru gătit)
  • patru ouă medii (la temperatura camerei)
  • zahăr vanilat simplu sau bourbon (sau extract de vanilie)
  • două lingurițe rase de praf de copt
  • un praf de sare
  • opțional: puțin zahăr brun și fulgi de migdale

Mod de preparare

Pentru început, se spală bine caisele și opt, nouă dintre ele se taie în jumătate, se elimină sâmburii și se păstrează pentru a le pune deasupra prăjiturii înainte de a o băga la cuptor. Restul cantității de caise se taie cubulețe foarte mici și se vor încorpora în aluat. După ce toate caisele sunt tăiate se lasă deoparte și se trece la pregătirea aluatului.

Într-un vas încăpător se pun 200 de g de unt la temperatura camerei și se mixează câteva minute, până când devine cremos. Se adaugă apoi zahărul pudră și se mixează în continuare, până se obține o cremă voluminoasă, untul devenind mai palid și dublându-și volumul.

Prăjitură pufoasă cu caise și iaurt
Prăjitură pufoasă cu caise și iaurt

Ulterior, se încorporează ouăle, unul câte unul, amestecând bine cu mixerul după fiecare. Apoi se adaugă două lingurițe de zahăr vanilat, puțină sare, se mixează bine și după ce s-a încorporat totul se adaugă iaurtul. Înainte de a încorpora făina, se păstrează două linguri pentru a pudra bucățelele de caise.

Restul de făină se cerne și se încorporează în aluat, alături de 2 lingurițe rase de praf de copt. Se amestecă bine și se adaugă bucățelele de caise acoperite cu puțină făină. Se amestecă, după care se pune într-o tavă (23×30 cm sau mai mare) care a fost tapetată anterior cu hârtie de copt.

Se întinde bine compoziția pe toată tava, după care se pun deasupra jumătățile de caise păstrate. În mijlocul fiecărei jumătăți de caise se pune puțin zahăr brun și pe margine, pentru a fi puțin crocantă, se adaugă fulgi de migdale. Se dă la cuptor la 180 de grade, pentru aproximativ 35-40 de minute. Se verifică cu o scobitoare, înainte de a fi scoasă.

Spor în bucătărie și poftă bună!