Home » Cum să faci orice » Ravioli cu carne și sos de portocale. O super rețetă propusă de chef Florin Dumitrescu. Explicații pas cu pas

Ravioli cu carne și sos de portocale. O super rețetă propusă de chef Florin Dumitrescu. Explicații pas cu pas

Violeta Badea / 10.05.2021, 13:32
Ravioli cu carne și sos de portocale. O super rețetă propusă de chef Florin Dumitrescu. Explicații pas cu pas

Ravioli cu carne și sos de portocale. Iubești pastele? Ei bine, atunci deja știi că acestea pot fi preparate într-o mulțime de variante. În acest material îți vom prezenta o rețetă delicioasă a lui chef Florin Dumitrescu de ravioli cu carne și sos de portocale. Preparatul este foarte rapid, gustos și sățios. 

Ravioli cu carne și sos de portocale

Dacă iubești pastele de orice fel, atunci trebuie neapărat să încerci și această rețetă incredibilă! Ravioli cu carne și sos de portocale este un preparat minunat de care te vei îndrăgosti instant. Deși procesul de preparare poate părea dificil, îți garantăm că nu este nimic complicat. În continuare îți vom explixa, pas cu pas, modul de preparare.

Ravioli cu carne și sos de portocale
Ravioli cu carne și sos de portocale

Ingrediente

  • 700 de g de carne tocată
  • ulei de măsline
  • roșii cherry
  • un morcov
  • trei sau patru căței de usturoi
  • o ceapă
  • busuioc verde
  • o portocală
  • două linguri de unt
  • patru ouă
  • 300 de g de făină
  • parmezan
  • sare
  • un polonic de apă

Mod de preparare

Pentru început se toacă în cuburi mici un morcov întreg. Apoi, se toacă mărunt ceapa și se zdrobesc cățeii de usturoi. Toate aceste legume se călesc în ulei de măsline, iar deasupra se adaugă carnea tocată și puțină sare. Atenție! Carnea se gătește foarte bine, astfel încât să nu mai aibă niciun pic de suc. Aceasta trebuie prăjită foarte bine!

După ce a scăzut toată zeama din tigaie, se adaugă roșiile cherry și puțină apă și se lasă să se gătească la foc mic. Între timp, ne putem ocupa de prepararea pastelor. Se adaugă 300 de g de făină într-un castron, deasupra se sparg trei ouă. Acestea se bat bine cu ajutorul unei furculițe, în timp ce încorporăm și făina de pe marginea castronului. După ce am încorporat toată făina, folosim mâinile pentru a obține aluatul.

Nu uităm să verificăm și compoziția din tigaie, iar când aceasta este gata, o lăsăm să se răcească până când este gata aluatul. Mai departe se presară făină pe masa de lucru și se întinde aluatul. Coca obținută se împarte în patru bucăți egale. Apoi, se ia fiecare parte și se întinde foarte bine pnă când ajunge la grosimea de care avem nevoie. Cu cât este mai subțire, cu atât fierbe mai repede.

După ce am terminat cu aluatul, revenim la umplutură. Pentru a obține o textură mai fină, carnea se dă prin blender, se adaugă o lingură de unt și se amestecă foarte bine până când se obține o pastă. Aluatul se împarte în două părți egale, iar pe o parte se adaugă o linguriță din umplutură. Atenție! Este foarte important să lăsați între lingurițe un spațiu pentru a se putea tăia ulterior.

Aluatul se unge cu un ou crud bătut pentru a putea lipi ravioli. Apoi, cealaltă parte a aluatului se așează deasupra și se scoate aerul, apăsând cu degetul ușor, dinspre o margine spre alta. Este foarte important să scoatem tot aerul, deoarece trebuie să se lipească bine. Ulterior, aluatul se taie o dată pe jumătate, apoi se decupează atent fiecare ravioli în parte.

Ravioli se pun într-o oală la fiert, în apă fierbinte cu puțină sare. Între timp, punem o tigaie pe foc în care se adaugă o lingură de unt, sucul de la o portocală și busuioc. După ce au fiert ravioli, îi adăugăm în tigaie, timp de câteva minute. Deasupra se presară parmezan, iar totul este gata. Spor la treabă și poftă bună!