Home » Cum să faci orice » Rețetă drob de miel. Secretul lui chef Cătălin Scărlătescu pentru un preparat special de Paște

Rețetă drob de miel. Secretul lui chef Cătălin Scărlătescu pentru un preparat special de Paște

Violeta Badea / 30.04.2021, 16:26
Rețetă drob de miel. Secretul lui chef Cătălin Scărlătescu pentru un preparat special de Paște

Rețetă drob de miel. Secretul lui chef Cătălin Scărlătescu pentru un preparat special de Paște. Masa de Paște nu este completă fără deliciosul drob de miel. Tocmai de aceea, chef Cătălin Scărlătescu și-a dezvăluit secretul pentru ca acest preparat să ajungă în topul preferințelor tuturor românilor. Află ce truc folosește acesta și cum se obține cel mai bun drob de miel.

Rețetă drob de miel. Secretul lui chef Cătălin Scărlătescu

De pe masa de Paște nu au cum să lipsească ouăle vopsite și drobul de miel. Dacă în primul caz, nicio gospodină nu ar trebui să întâmpine dificulăți, când vine vorba despre cel de-al doilea preparat, lucrurile nu sunt tocmai clare. Drobul este un preparat destul de migălos, iar dacă nu este preparat așa cum trebuie, atunci riști să-ți iasă sfărâmicios.

Ca să evităm astfel de lucruri, ne-am gândit să îți propunem rețeta juratului de la emisiunea „Chef La cuțite”, de la Antena 1. Acesta folosește un truc pe care l-a împrumutat de la bunica sa. Încă din copilărie, aceasta i-a spus că pentru acest preparat se adaugă câte opt ouă pentru fiecare kilogram de compoziție. Însă, acestea trebuie să aibă gălbenușurile separate de albușuri.

Acestea din urmă ar trebui bătute până se creează spuma aceea albă și abia apoi trebuie încorporate. În final, drobul va fi mai „legat”, nu se va mai sfărâma la tăiere și va căpăta un aspect fizic plăcut. În continuare îți vom prezenta, pas cu pas, rețeta minunată a lui chef Cătălin Scărlătescu. Iată de ce ingrediente ai nevoie și care este modul de preparare.

Care este secretul pentru un drob de miel perfect
Care este secretul pentru un drob de miel perfect

Ingrediente

  • organele de la un miel – ficatul, rinichii, plămânii, inima
  • 250 de grame de carne de miel
  • 400 de grame de ceapă și usturoi verde
  • 400 de grame de mărar și de pătrunjel verde
  • ouă bătute – este important ca pentru fiecare 1 kilogram de compoziție să se folosească opt ouă bătute
  • sare, după gust
  • piper, după gust
  • ulei de floarea soarelui
  • prapure

Mod de preparare

Întâi de toate, organele și carnea de miel se spală și se curăță foarte bine, iar apoi se taie în formă de cuburi mari și se pun la călit într-o tigaie în care s-au turnat înainte ulei de floarea soarelui, sare și piper, după gust. După ce s-au călit bine, se iau de pe foc și se lasă să se scurgă de tot uleiul.

Un sfert din această compoziție se taie în formă de cubulețe, iar restul se dă prin mașina de tocat. Pe un tocător de lemn se taie mărunt ceapa și usturoiul verde, apoi se pun la prăjit în aceeași tigaie în care am pregătit organele de miel. Cele două se lasă pe foc până în momentul în care se evaporă toată apa din tigaie.

Mărarul și pătrunjelul se toacă foarte bine, apoi se amestecă împreună cu toată compoziția. Nu uitați! Pentru fiecare un kilogram de compoziție se amestecă opt ouă bătute. De asemenea, se adaugă sare și piper, după gust. Compoziția se învelește într-un prapure și se introduce în cuptorul preîncălzit la o temperaturi de 140 de grade Celsius, timp de 50 de minute. Se servește rece! Spor la treabă și poftă bună!