Home » Cum să faci orice » Rețetă de găluște cu prune. Așa o face celebra Jamila și arată senzațional. VIDEO

Rețetă de găluște cu prune. Așa o face celebra Jamila și arată senzațional. VIDEO

Nechifor Ioana / 18.08.2021, 18:25
Rețetă de găluște cu prune. Așa o face celebra Jamila și arată senzațional. VIDEO

Rețetă de găluște cu prune. Desertul mult iubit al copilăriei poate fi ușor de preparat, dacă urmăm anumiți pași esențiali. Rețeta este oferită chiar de celebra Jamila, iar rezultatul te va cuceri pe tine și pe invitații tăi. Dacă îți dorești să realizezi acest preparat delicios cu prune, iată de ce ingrediente ai nevoie și cum trebuie să procedezi! Vezi, mai jos, indicații prețioase!

Rețetă de găluște cu prune. De ce ai nevoie pentru un gust aparte

Rețetă de găluște cu prune, de la celebra Jamila, este simplă de pregătit, iar gustul desertului este cu totul și cu totul deosebit.

Găluște cu prune sau gomboți, așa cum mai este cunoscut acest desert tradițional din Europa Centrală și de Est, are la bază cartofi, făină, ouă, pesmet și scorțișoară, pe lângă fructele menționate mai devreme.

Este necesar să știi exact ce cantități să folosești și cum e bine să procedezi cu fiecare în parte pentru a obține niște găluște cu prune absolut senzaționale. Iată ce trebuie să știi, de ce ingrediente ai nevoie și în ce măsură, dar și care sunt etapele pe care trebuie să le urmezi pentru celebrele găluște cu prune!

Rețeta de la Jamila a fost urcată pe Youtube, iar materialul video a fost urmărit de aproape 2 milioane de internauți. O găsești mai jos, redată pas cu pas!

Rețetă de găluște cu prune, oferită de Jamila
Rețetă de găluște cu prune, oferită de Jamila

Rețetă de găluște cu prune. Ingrediente

  • 1 kilogram de prune (fără sâmburi);
  • 1 kilogram de cartofi tăiați cubulețe;
  • 350 g de făină;
  • 300 g de pesmet;
  • 250 g de zahăr + alte 4 linguri;
  • 2 ouă;
  • 2 linguri de ulei;
  • 50 g de unt;
  • 2 batoane de scorțișoară;
  • 1 lingură de scorțișoară pudră;
  • puțină sare.

Rețetă de găluște cu prune. Mod de preparare

Într-o oală cu apă și puțină sare se pun la foc cartofii. Se lasă vreme de 30-40 de minute până se fierb. Apoi se adaugă batoanele de scorțișoară și se lasă la fiert pentru a prelua astfel bine aroma.

Peste prune se adaugă cele 4 linguri de zahăr și se amestecă totul foarte bine. Se lasă așa prunele. Între timp ne putem ocupa de alți pași esențiali ai rețetei.

După ce s-au fiert cartofii, se scurge apă din oală, iar cartofii vor fi lăsați să se răcească la temperatura camerei.

Între timp, într-o tigaie (lăsată la foc mediu) se pune untul, iar după ce începe să se topească se pune pesmetul. Se amestecă încontinuu astfel încât să nu se ardă pesmetul. Se va face acest lucru până când pesmetul va deveni auriu, moment în care se adaugă scorțișoara și zahărul. Se amestecă totul cu grijă, iar apoi se toarnă într-un bol curat.

După ce s-au răcit cartofii, vor fi puși într-un castron mai mare, unde urmează să fie pasați cu ajutorul unui blender. Peste cartofi se pun cele 2 ouă, cele 2 linguri de ulei. Se toarnă apoi un praf de sare și o parte din făină (dacă considerați că este cazul, puteți să o folosiți pe toată). Se amestecă cu mâna până ce se formează un aluat ușor lipicios, nici foarte tare, nici foarte moale.

Treptat se mai presară făină. Va fi lăsat apoi vreme de 5 minute aluatul să se odihnească. Următorul pas constă în modelarea găluștelor.

Rețetă de găluște cu prune, explicată pas cu pas

Este important să punem puțină făină pe mâini, astfel încât aluatul să nu se lipească în momentul în care încercăm să-i facem forma.

Se ia o bucată mică de aluat, în mijlocul căruia se așază o prună, după care se închide totul, astfel încât pruna să rămână închisă.

Se modelează ca pe o bilă și așa se procedează pentru fiecare în parte. După ce acest proces va fi complet, se va pune o oală cu apă, în care se presară puțină sare, pe foc.

În oală se vor pune rând pe rând găluștele cu prune pentru a se fierbe. Cu ajutorul unei palete se scufundă fiecare în apă.

Când găluștele se ridică deasupra se consideră că sunt gata, iar atunci pot fi scoase.

După ce sunt luate din apă, se trec prin pesmet și scorțișoară. Indicat de făcut acest lucru cât timp ele sunt fierbinți altfel în caz contrar există riscul să nu se mai încorporeze bine cu pesmetul.

Rețeta este gata. Cu ingredientele prezentate mai sus, în cantitățile menționate, se pot obține 15 găluște cu prune. Dacă ați ajuns în acest stadiu al rețetei, nu ne rămâne decât să vă urăm poftă bună!