Rețeta prăjiturii Uraganul. Cum se prepară și de ce ingrediente ai nevoie

de:
08 06. 2021, 10:16
Prajitura

Prăjitura Uraganul este un desert simplu, gustos și cu o textură încântătoare. Combinația de mere și cremă de vanilie te va cuceri imediat și niciun invitat sau membru al familie nu se va putea abține de la această minunăție. În acest material veți afla cum se prepară, pas cu pas, rețeta prăjiturii Uraganul. Nu o să vă vină să credeți cât de ușor se face și cât este de aromată.

Rețeta prăjiturii Uraganul

Prăjitura Uraganul este perfectă pentru zilele de vară, deoarece este ușor răcoritoare datorită merelor din compoziție. De asemenea, gustul său este extrem de bun, iar de aroma încântătoare te vei îndrăgosti pe loc. Și unde mai pui că acest desert se prepară foarte repede și nu trebuie să-ți petreci foarte mult timp în bucătărie. Ca să-ți dai seama despre ce vorbim trebuie neapărat să o pregătești la tine acasă, deoarece acest desert este unic și nu se găsește în comerț.

Este o variantă foarte bună dacă te-ai săturat de toate prăjiturile congelate sau vechi de pe piață. Prăjitura Uraganul se poate servi în orice moment al zilei și o poți pregăti inclusiv pentru diverse evenimente. Cu siguranță, invitații vor fi foarte încântați și îți vor aprecia talentul culinar de care ai dat dovadă. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie și cum se prepară acest desert incredibil.

Prajitura Uraganul

Ingrediente

Pentru cremă:

  • un ou
  • 50 de grame de zahăr
  • 15 grame de amidon de porumb
  • 250 de ml de lapte
  • o linguriță de extract de vanilie sau un plic de zahăr vanilat

Pentru blat:

  • două ouă
  • 100 de grame de zahăr
  • un praf de sare
  • 100 de ml de lapte
  • 200 de grame de făină
  • un pliculeț de praf de copt
  • o linguriță de extract de vanilie sau un plic de zahăr vanilat
  • două mere
  • două linguri de suc de lămâie

Pentru decor:

  • zahăr pudră

Mod de preparare

Mai întâi de toate se pregătește crema. Într-o crăticioară cu fundul gros se adaugă oul, zahărul, amidonul de porumb și se amestecă foarte bine până se omogenizează. Apoi se adaugă laptele și se amestecă încontinuu. După ce s-a omogenizat bine compoziția, crăticioara se așează pe aragaz, la foc mediu, până începe să fiarbă și se ține în jur de două minute.

După ce s-a îngroșat compoziția, se ia de pe foc, se adaugă extractul de vanilie sau zahărul vanilat și se amestecă bine. Crema se lasă la răcit, dar se mai amestecă din când în când pentru a nu se usca la suprafață. Într timp, merele se curăță de coajă, se taie în formă de feliuțe subțiri și se stropesc cu puțin suc de lămâie.

Într-un bol se adaugă ouăle, zahărul tos, zahărul vanilat, un praf de sare și se mixează pentru aproximativ opt minute. Apoi se adaugă laptele și se amestecă ușor, apoi se adaugă și merele. Aluatul obținut se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, iar crema de vanilie se transferă într-un pos.

Aceasta se aplică sub formă de spirală pe suprafața aluatului, începând din mijlocul tăvii. Apoi, prăjitura se introduce la cuptorul preîncălzit la o temperatură de 180 de grade Celsius pentru o perioadă de 30 de minute. După ce este gata, prăjitura se lasă câteva minute să se răcească, apoi se decorează cu zahăr pudră. Arată senzațional și are un gust fantastic! Spor la treabă și poftă bună!