Rețeta simplă pentru a marina perfect carnea de miel. De ce ingrediente ai nevoie și cum e bine să procedezi

de:
29 04. 2021, 12:30
carne de miel

Rețeta simplă pentru a marina perfect carnea de miel. De ce ingrediente ai nevoie și cum e bine să procedezi. Nu mai e mult până la sărbătoarea Învierii Domnului, iar carnea de miel este vedeta preparatelor de pe masa de Paște. Toate gospodinele doresc să se laude cu cea mai bună friptură, dar înainte de a o prepara, ar trebui să știe cum se marinează carnea de miel. În acest material vă vom dezvălui o rețetă simplă pentru marinat.

Rețeta simplă pentru a marina perfect carnea de miel

Friptura de miel

Friptura de miel nu o să lipsească de pe masa nimănui în ziua de Paște. Pentru a ieși cât mai fragedă și gustoasă este obligatoriu să ținem carnea la marinat. Această tehnică se folosește încă de pe vremea în care nu existau frigiderele, iar bucătarii au fost nevoiți să improvizeze o metodă de a păstra carnea pentru cât mai mult timp.

În timpul acestui proces, carnea se îmbibă cu toate aromele condimentelor și se frăgezește. Pentru a avea rezultate cât mai bune este indicat să nu folosim recipiente de metal, iar carnea ar fi bine să fie feliată cât mai subțire. Procesul de marinare poate dura între una sau două ore (pentru carnea de pui sau de peşte) sau între șase ore şi o zi, la frigider (pentru carne roşie: vită, oaie, miel).

Marii bucătari recomandă ca în lichidul respectiv să adăugați toate condimentele, legumele și să le omogenizați cât mai bine. Un alt secret este să  scufundaţi bucăţile de carne, având grijă să fie bine acoperite cu lichid. De asemenea, este necesar să verificați din când în când și să întoarceți carnea pe ambele părți. În continuare vă vom prezenta o rețetă de marinată cu vin.

Ingrediente

  • două kg de pulpă de miel
  • o legătură de ceapă verde
  • o legătură de usturoi verde
  • două crenguţe de cimbru
  • 400 de ml de vin alb, sec
  • 50 de ml de ulei
  • două linguriţe de sare de mare
  • o linguriţă de piper proaspăt măcinat

Mod de preparare

Se amestecă uleiul și vinul, apoi se adaugă sarea și piperul. Se taie ceapa și usturoiulși se adaugă deasupra, împreună cu cimbrul. Toate ingredientele se amestecă foarte bine. După ce s-au combinat bine, se adaugă într-o pungă pulpa de miel și se toarnă peste ea marinada. Avem grijă ca lichidul să acopere bine carnea, iar apoi se sigilează punga. Se pune la rece timp de câteva ore sau chiar până a doua zi.

De ce ingrediente ai nevoie și cum e bine să procedezi

Cel mai important ingredient în tot acest proces este sarea, deoarece aceasta are rolul de a frăgezi carnea. Un alt secret este să tăiați legumele cât mai mărunt, deoarece acestea trebuie să-și lase aromele să pătrundă cât mai bine în carne pentru a-i da un gust minunat. De asemenea, este bine să știți că carnea de miel, în special iubita friptură de Paşte, este de obicei marinată înainte de a fi gătită.

Dacă nu sunteți un fan al mirosului specific al cărnii de miel există o soluție de a-l înlătura. Tot ceea ce trebuie să faceți este să preparați o marinară din apă sarată în care să adăugați oțet de vin, piper, foi de dafin și două cuișoare.